Twee sterren Keurmerk Veilig Ondernemen Bloemendaal Dorp

Foto: Charles Duijff

Op 29 maart 2017 om 15.00 uur legt wethouder Economische zaken, de heer N. Heijink een steen in de winkelstraat van Bloemendaal Dorp,  ter hoogte van bakkerij van Vessem en Albert Heyn.   Daarop valt te lezen dat de winkelstraat sinds vorig jaar de 2e ster heeft van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

De Kiwa beslist om de twee jaar op basis van een audit of een (hogere) ster verstrekt kan worden.Het Keurmerk Veilig Ondernemen verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden. Een duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal. De betrokken partners zijn de ondernemers van de Winkeliersvereniging Bloemendaal Dorp, de politie, de brandweer en de gemeente. KVO-certificatie

Winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast,  criminaliteit en onderhoud van de buitenruimte aan te pakken.  Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen,  betere openbare verlichting, onderhoud, toezicht en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiliger en prettiger omgeving.  De bedrijfsschade neemt af en het imago van het winkelcentrum verbetert of wordt gecontinueerd.  Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij.  Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever.

 

 

Cookieinstellingen