55+

La Place vertrekt uit Dreefzicht aan Fonteinlaan

Foto: Charles Duijff

Twaalf jaar lang was LaPlace gevestigd in het monumentale in de Haarlemmer Hout. Per 1 februari 2022 komt daar echter een eind aan. Supermarktketen Jumbo, eigenaar van La Place, heeft laten weten dat het restaurant te sluiten en op zoek te gaan naar een andere locatie in Haarlem.

De sluiting zou te maken hebben met de voorgenomen renovatie van het uit 1840 daterende pand. Deze zou enkele maanden in beslag nemen. Wat de bestemming van het pand wordt na de renovatie is niet bekend.

Tot de sluiting van het restaurant blijft La Place nog beperkt open. Dat betekent dat het restaurant op maandag en dinsdag gesloten is en op de andere vijf dagen de deuren pas om 11.00 uur opent en alweer om 16.00 uur sluit. Daarbij is ook het assortiment beperkt.

De laatste jaren was er al veel onzekerheid over het voortbestaan van Dreefzicht als LaPlace-restaurant. Dat begon al in 2016 toen de LaPlace-keten door Jumbo werd overgenomen na het faillissement van V&D. IN 2020 volgde de sluiting van maar liefst 23 LaPlace-restaurants. Dreefzicht bleef dit lot toen echter bespaard. De daarop volgende coronasluitingen gaven echter opnieuw onrust. Sinds de heropening dit jaar wisselden de openingstijden van het Haarlemse restaurant tot de zeer beperkte openingstijden die afgelopen maand ingingen.

Na 12 jaar valt dus het doek definitief voor Dreefzicht-LaPlace. De medewerkers van Dreefzicht worden volgens Jumbo in overleg herplaatst bij andere vestigingen.

Reacties

Cookieinstellingen