Karliček Duo op cello en piano vanavond in ‘t Mosterdzaadje Santpoort Nrd

Foto: 't Mosterdzaadje

Twee Tsjechische broers die al vanaf hun jeugd samen musiceren zijn op vrijdag 9 februari om 20.00 uur voor het eerst samen te gast in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord.

Pianist Petr en cellist Josef Karliček voeren als Karliček Duo werken uit van Debussy (Sonata in d klein), Messiaen (Louange à l’Éternité de Jesus), Brahms (Sonata in e klein op.38) en Grieg (Sonata voor cello en piano in a klein, Op.36) .

“Deze stukken hebben overeenkomsten maar toch ook heel verschillend.”, vertelt Petr. “Brahms en Grieg zetten hun werk beiden grootschalig op en is de muziek laatromantisch. Maar ze hebben ieder een heel eigen sfeer. Debussy en Messiaen zijn Franse componisten met een heel andere aanpak. Zij representeren ook een ander tijdperk. De uitwerking van zo’n programma is verfrissend en nieuw. Voor ons is het een heel mooi programma om te spelen en zeker ook voor het publiek om het te beluisteren.”

Vanaf 1993 begonnen de broers officieel als Karliček Duo concerten te geven. Het duo studeerde kamermuziek in Praag en werden ze door grote namen van beroemde ensembles gecoacht. Meteen vielen ze ook in de prijzen op diverse concours en festivals. Zij hebben talrijke concerten gegeven in Duitsland, Tsjechië, Nederland en ook Japan, waar zij in 2008 een debuut recital gemaakt hebben in Casals Hall in Tokyo.

Na zijn studie werkte Josef als de aanvoerder orkesten in Duitsland en Japan. In 2007 laat Josef Karlíček zijn orkestcarrière achter en wijdt zich aan lesgeven. Eerst als docent aan de Academie in Hamburg, nu als privé pedagoog. Petr studeerde aan het conservatorium van Pilsen en aan de Muziekacademie in Praag, daarna nog in München en aan het Utrechts Conservatorium behaalde hij met de hoogste onderscheiding zijn diploma Uitvoerend Musicus.

Vrijdag 9 februari, aanvang 20.00 uur (Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open). De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.
Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625)
Website: www.mosterdzaadje.nl

ZIE OOK MEER REGIONAAL NIEUWS

article
11005
Karliček Duo op cello en piano vanavond in ‘t Mosterdzaadje Santpoort Nrd
Twee Tsjechische broers die al vanaf hun jeugd samen musiceren zijn op vrijdag 9 februari
https://bloemendaal.nieuws.nl/agenda/11005/karlicek-duo-op-cello-en-piano-vanavond-t-mosterdzaadje-santpoort-nrd/
2018-02-09T14:55:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/02/09155327/Karlicek-Duo-715x408.jpg
Agenda, Algemeen, Regionaal nieuws