Laatste concerten van het seizoen in ’t Mosterdzaadje op vrijdag 8 en zondag 10 juni

Foto: Trio Berend van den berg

Dit weekend de laatste twee concerten van seizoen 2017-2018 in het intieme concertzaaltje in Santpoort-Noord. Vrijdagavond 8 juni is het podium voor Jazz Trio Berend van den Berg met de zangeres Mirjam van Dam en zondagmiddag 10 juni sluiten Vital en Aksana Stahievitch het seizoen af.

Jazz Trio Berend van den Berg met zangeres Mirjam van Dam
Op vrijdag 8 juni om 20.00 uur speelt Jazz Trio Berend van den Berg met de zangeres Mirjam van Dam een programma waarin Ella Fitzgeralds in het zonnetje wordt gezet. Tussen de nummers door wordt verteld over het persoonlijke leven en werk van deze legendarische jazzzangeres.  Eerder maakte Mirjam van van Dam samen met het trio een theaterstuk over Ella Fitzgeralds.

Mosterdzaadje
Mirjam van Dam klimt in de huid van Ella Fitzgeralds

De pianist Berend van den Berg vormt samen met Erik Robaard(bas) en Joost Kesselaar(drums) al jarenlang een vast trio. Daarnaast maken ze deel uit van andere jazz-ensembles. De cd ‘New Horizons’ werd in de pers erg goed ontvangen. Zo ook de cd  ‘ELLA’ die ze samen met Mirjam van Dam maakten.

Aksana en Vital Stahievitch
Op zondag 10 juni om 15.00 uur is het laatste concert dit seizoen in handen van het pianistenechtpaar Aksana en Vital Stahievitch. Ze openen en sluiten het concert af met vierhandige stukken van Mozart (Sonate in D) en Beltiukov (Tango). Solistisch spelen ze de Manuel Blasco de Nebro (Spaanse tijdgenoot van Mozart), Prokofiev ( uit het ballet ‘Romeo en Julia’ ) en Rachmaninov (Preludes).

Aksana en Vital Stahievitch

Aksana en Vital Stahievitch studeerden na hun opleiding in Minsk in Amsterdam. Met hun twee jonge kinderen wonen en werken ze ook in de hoofdstad. Vital is verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en Aksana heeft haar eigen lespraktijk. Ze verheugen zich er op om samen het laatste concert van dit seizoen te verzorgen. Hun programma voert in verschillende tijden door  Europese landen. Eindigend in Rusland met drie componisten die allen de naam Sergei dragen. Prokofiev, Rachmaninov en Beltiukov.

Na afloop nog gelegenheid genoeg om elkaar te groeten. Pas weer in september het eerstvolgende concert.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 8 als voor zondag 10 juni geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Meer Regionaal nieuws

article
13514
Laatste concerten van het seizoen in ’t Mosterdzaadje op vrijdag 8 en zondag 10 juni
Dit weekend de laatste twee concerten van seizoen 2017-2018 in het intieme concertzaaltje in Santpoort-Noord.
https://bloemendaal.nieuws.nl/agenda/13514/laatste-concerten-seizoen-t-mosterdzaadje-op-vrijdag-8-en-zondag-10-juni/
2018-06-05T14:10:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/06/05163825/Trio-Berend-van-den-Berg-715x408.jpg
Agenda, Algemeen, Evenementen