Kennemerland en IJmond regionaal nieuws: Vrijwilligersmarkt in hartje Haarlem

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Op zondag 1 juli 2018 staat de Grote Markt in Haarlem tussen 12.00 uur en 17.00 uur weer geheel in het teken van de Informatiemarkt Vrijwilligerswerk. Deze markt wordt inmiddels voor de vierde keer georganiseerd door het Vrijwilligerscentrum Haarlem (VWC) in samenwerking met de gemeente Haarlem.

De bezoekers van de markt zullen door ongeveer veertig organisaties uit diverse sectoren geïnformeerd worden over hetgeen ze vrijwilligers te bieden hebben. Vrijwilligers kunnen tegenwoordig op bijna alle maatschappelijke terreinen terecht en de vraag is groot.

Naast de nodige informatiestands zal de markt opgeluisterd worden door verschillende activiteiten voor zowel jong als oud. Naast een luchtkussen en oud-Hollandse spelen is er ook plaats voor muziek en andere culturele activiteiten. Ook de regionale omroep Haarlem105 is van de partij en zal een rechtstreekse uitzending verzorgen vanaf de Grote Markt.

Het is de missie van de VWC om samen met bewoners de stad Haarlem en omgeving een beetje mooier te maken. Vrijwillige inzet is nog steeds hard nodig en kan op vele niveaus plaatsvinden.

Cookieinstellingen