‘Onbekend’ dit weekend rode draad door concerten in ‘t Mosterdzaadje

Foto: Lidia Ksiazkiewics

Eerbetoon aan bij leven onbekend gebleven zangeres Eva Cassidy en pianorecital met onbekende Chopin door Lidia Ksiazkiewicz.

Dit weekend weer twee bijzondere concerten in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord: op vrijdagavond 19 oktober een eerbetoon aan de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy door biograaf Johan Bakker, zangeres Jerney Kate en gitarist Lex Horst, en op zondagmiddag een pianorecital in het teken van Chopin met pianiste Lidia Książkiewicz

Eerbetoon aan Eva Cassidy
Het leven en het werk van de zangeres Eva Cassidy komt op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur voor het voetlicht in ‘t Mosterdzaadje. Hoe kon het dat deze veelzijdige zangeres tijdens haar leven zo onbekend bleef? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk? Cassidy-biograaf Johan Bakker, zangeres Jerney Kate en gitarist Lex Horst brengen met verhalen, liedjes en muzikale voorbeelden een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke zangeres.  In ‘Simply Eva’ gaan Johan Bakker en Jerney Kate op zoek naar het hart en de ziel van Eva Cassidy (1963 – 1996). Deze Amerikaanse zangeres werd pas bekend na haar vroege dood. Cassidy’s postuum uitgebrachte album Songbird werd in 2000 een wereldwijd succes.

Lidia Książkiewicz met onbekende Chopin
De Pools-Franse pianiste Lidia Książkiewicz geeft op zondag 21 oktober om 15.00 uur een pianorecital geheel in het teken van Chopin. Eerder al wist zij het publiek met haar gevoelig spel diep te raken. Dit concert omvat de weinig of zelfs onbekende muziek van Chopin. Composities die voeren naar zijn jeugd en de onafgemaakte manuscripten. Lidia Ksiazkiewicz deed er diepgravend onderzoek naar. Het levert een nieuwe kijk op een componist die voor niemand meer geheimen leek te hebben. Lidia Ksiazkiewicz  is organiste van de kathedraal van Laon (Frankrijk). Na een eervol afstuderen in Polen en vele prijzen internationaal gewonnen te hebben, vervolgde ze in Frankrijk haar studie orgel en klavecimbel. Zij is als pianiste verbonden aan het Conservatorium in Straatsburg.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 19 oktober als voor zondag 21 oktober geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

article
16404
‘Onbekend’ dit weekend rode draad door concerten in ‘t Mosterdzaadje
Eerbetoon aan bij leven onbekend gebleven zangeres Eva Cassidy en pianorecital met onbekende Chopin door
https://bloemendaal.nieuws.nl/agenda/16404/onbekend-weekend-rode-draad-concerten-t-mosterdzaadje/
2018-10-19T09:17:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/10/19134414/lidia-ksiazkiewicz-2018-715x408.jpg
Agenda, Algemeen, Cultuur, Regionaal nieuws