Politie rolt negen hennepkwekerijen op in Noord-Holland

Foto: Shutterstock

Bron NH Nieuws: Het hennepteam van de politie Noord-Holland heeft de afgelopen dagen goede zaken gedaan. Door het team werden in anderhalve week negen hennepkwekerijen opgerold.

In de meeste gevallen lagen er meldingen van burgers aan ten grondslag.

Dinsdag 30 januari werd in een woning aan de Meeuwenhoek in Monnickendam een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimtes werden ongeveer 300 planten aangetroffen. In Purmerend trof de politie dezelfde dag in een woning aan het Salland ruim 400 planten aan. Op beide adressen was er sprake van diefstal stroom.

Vrijdag 2 februari werd na een melding van wateroverlast door de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Portugalstraat in Haarlem. In het pand stonden ongeveer 500 hennepplanten, verdeeld over twee ruimtes. De politie stelt een onderzoek in naar de kwekerij. Een speciaal bedrijf heeft de kwekerij ontruimd.

Zondag 4 februari trof de politie een hennepkwekerij aan in een bedrijfspand aan de San Fransicostraat in Lijnden. Een 32-jarige man  werd er plaatse aangehouden. In het pand werd een hennepkwekerij gevonden met ongeveer driehonderd planten. De politie nam de planten en de bij de kwekerij behorende apparatuur in beslag. Bij onderzoek bleek er ook sprake te zijn van diefstal van water en stroom.

Dinsdag 6 februari heeft het hennepteam een hennepkwekerij gerooid in een woning aan het Spant in Hoorn. De 34-jarige bewoner is aangehouden. Op zolder stonden twee kweektenten met ongeveer 40 planten. Een eerdere oogst is door de agenten in beslag genomen. Dezelfde dag werd er in een woning aan de Graaf Willemstraat in Bovenkarspel ook een hennepkwekerij aangetroffen. Op zolder stonden ruim 40 planten. De 35-jarige bewoner is aangehouden. Op dit adres was er ook sprake van diefstal van stroom.

Woensdag 7 februari werd in een garage aan de De Ruysterstraat in Zandvoort een gerooide hennepkwekerij aangetroffen. Er moeten ongeveer 90 planten gestaan hebben. De kwekerij was verstopt achter een dubbele wand. Tevens was er sprake van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de persoon en / of personen die verantwoordelijk zijn voor de kwekerij.
Op dezelfde dag werd in een woning aan de Diezestraat in Beverwijk een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder werden ruim 200 planten aangetroffen. Daarnaast was er sprake van diefstal stroom. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.

Donderdag 8 februari was het opnieuw raak in Zandvoort. Daar werd in een bedrijfspand aan de Max Planckstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over twee ruimtes. In de eerste ruimte stonden ruim 500 planten. In de tweede ruimte stonden ruim 700 hennepstekken. De stroom werd illegaal afgetapt. Een speciaal bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld.

Bij een aantal kwekerijen loopt nog een onderzoek. De kwekers kunnen een boete krijgen die kan oplopen tot 40 duizend euro.

article
11008
Politie rolt negen hennepkwekerijen op in Noord-Holland
Bron NH Nieuws: Het hennepteam van de politie Noord-Holland heeft de afgelopen dagen goede zaken
https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/11008/politie-rolt-negen-hennepkwekerijen-op-noord-holland/
2018-02-09T11:20:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/02/09155539/Foto-Shutterstock.jpg
Algemeen, Regionaal nieuws