Marathonzwemmer Maarten van der Weijden zwemt in zwembad Hartekamp voor week van Zorg en Welzijn

Foto: Charles Duijff

Van 12 tot en met 17 maart organiseren de 14 regionale werkgeversorganisaties – verenigd in RegioPlus – de zesde landelijke Week van Zorg en Welzijn. Als kick-off van de week zette Maarten van der Weijden zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje.

Hij verbond de 14 zorgregio´s door ze in één etmaal allemaal te bezoeken en bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties een stuk te zwemmen, want de zorg gaat immers ook 24/7 door. Tijdens de week openen meer dan 1.000 zorg- en welzijnsorganisaties de deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en te werken.

Geheugensteuntje

Bron Wikipedia: Begin 2001 kreeg hij, na voor vreemde klachten als dubbelzien en benauwdheid te zijn onderzocht, te horen dat hij acute lymfatische leukemie had. Hij verbleef een half jaar in het ziekenhuis en onderging vier chemokuren en een stamceltransplantatie. Uiteindelijk duurde het hele proces ruim twee jaar. Na vier jaar werd hij uiteindelijk volledig genezen verklaard.Olympisch zwemkampioen Van der Weijden zet zich dit jaar opnieuw in voor de Week van Zorg en Welzijn. “Ik ben trots dat ik weer ambassadeur mag zijn van deze week. Ik hoop met deze actie veel aandacht te krijgen voor zorg en welzijn, omdat ik tijdens mijn ziekte zelf heb ervaren hoe belangrijk deze zorg is en dat deze altijd doorgaat. Ook dit jaar zetten we zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje, want zij staan dag én nacht voor ons klaar”, aldus van der Weijden.

Programma

Maarten van der Weijden startte op zondag 11 maart om 20.00 uur bij de eerste zorgorganisatie in Rijsbergen.  Bij elkaar duurde de actie 24 uur. Op maandag 12 maart rond 20.00 uur finishte van der Weijden zijn zwemmarathon in Amsterdam.

Hartekamp

Op maandag 12 maart rond 13.40 uur landde de helikopter waarin Maarten door heel Nederland reisde op het parkeerterrein van het Linnaeushof te Heemstede grens Bennebroek, waar vele belangstellenden hem opwachtten  Vriendelijk en enthousiast als altijd trad Maarten zijn fans tegemoet Vanaf het ‘landingsterrein’ vertrok Maarten fietsend richting de Hartekamp Maarten was best wel vermoeid vanwege alle inspannende activiteiten en maakte eerst gebruik van een lunch en half uur rust. Daarna ging hij richting het zwembad van de Hartekamp voor een half uur zwemmenIn artikel 2 van dit evenement op www.heemstede.nieuws.nl ziet u meer vanuit het zwembad met hieronder vast een voorproefje. In artikel 2 ook het beloofde filmpje!

Open huis

Meer dan duizend organisaties nemen deel aan de Week van Zorg en Welzijn. Jelle Boonstra, directeur RegioPlus: “Er werken meer dan 1 miljoen mensen in de zorg en welzijn in Nederland. We vinden dat iedereen recht heeft op goede zorg in Nederland en willen met deze week laten zien wat voor prachtig werk er mogelijk is in zorg en welzijn. We zijn erg blij met Maarten van der Weijden als ambassadeur omdat hij als geen ander weet hoe belangrijk deze sector is. Daarnaast mogen we weer rekenen op de inzet van verschillende bekende Nederlanders zoals Gerda Havertong, Olga Commandeur, YouTuber Thomas van Grinsven en verschillende castleden van TV series als Brugklas en Spangas.”

Kijk voor meer informatie of welke organisaties bij jou in de buurt deelnemen op

www.weekvanzorgenwelzijn.nl

RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkingsverband van de 14 regionale werkgeversorganisaties uit zorg en welzijn. Binnen het samenwerkingsverband werken de regio’s nauw samen aan het in balans houden van de arbeidsmarkt in deze sector van betekenis. Met de Week van Zorg en Welzijn zetten ze in op het laten zien hoe het is om in de sector te leren en te werken. En het tegelijkertijd het arbeidsmarktperspectief onder de aandacht te brengen.

Zie ook

Heemstede: Marathonzwemmer Maarten van der Weijden zwemt in Hartekamp (zie ook filmpje)

Cookieinstellingen