Uitnodiging cultuurspecial ‘Gardensongs’

Foto: free wallpapers

Stichting ZaaiGoed zet zich actief in met groen- en cultuurprojecten voor en met ouderen waardoor waardevolle contacten, belevingen en plezier ontstaan. Dit doen we door samen met de deelnemers naar buiten te gaan, de zintuigen te prikkelen door de natuur, het daglicht en het weer, elkaar verhalen te vertellen, te zingen, koken en andere creatieve en kunstzinnige bezigheden uit te voeren.

Telkens weer zien we de deelnemers èn de begeleiders genieten en tot bloei komen! Voor de cultuurspecial Gardensongs zijn we op zoek naar krasse ouderen! Zingt u mee?
Aanmelden kan per mail op [email protected] of per telefoon op 06 40644906. Er zijn geen kosten aan verbonden, koffie / thee en lunch organiseert stichting ZaaiGoed.

2018 cultuurspecial ‘Gardensongs’

In de 2018 cultuurspecial “Gardensongs’, staan verhalen, poëzie, luisteren en zingen centraal. Stichting ZaaiGoed werkt hiervoor samen met de Amerikaanse in Haarlem wonende singer-songwriter Kathy Ziegler. Zij gaat van mei tot december op de nieuwe Zintuigentuin in Haarlem Noord met een groep van +/- 15 deelnemende ouderen aan de slag. Hoe verloopt het proces?
Gedurende de hele periode komt de groep iedere week op woensdag van 10.00 tot 15.00 uur naar de Zintuigentuin, bij slecht weer nemen we ‘de tuin’ mee naar binnen in ons nieuwe tuinhuis. Op basis van uw levensverhalen en specifieke voorkeuren voor en associaties bij kleur, geur, smaak, gevoel en geluid maakt Kathy in samenspel met u aanzetten tot gedichten en liedteksten geïnspireerd op het bezig zijn op de tuin. We geven (letterlijk) een stem aan de deelnemers. De teksten worden door Kathy opgewerkt en zij componeert er muziek bij wat wordt voorgespeeld aan de groep zodat u erop kunt reageren en het geleidelijk aan uw eigen ‘garden songbook’ wordt. Met de unieke liedjes die zo op organische wijze ontstaan gaan we niet alleen met de deelnemers zangsessies organiseren, maar ze worden ook met gitaarbegeleiding van Kathy Ziegler door een gelegenheidskoor (u?) ingestudeerd, opgenomen en ten gehore gebracht bij diverse ouderencentra, zorginstellingen, in buurthuizen en zo meer. Dit alles stimuleert nieuwe ontmoetingen, uitwisselingen en gesprekken tussen de ouderen, bekenden en onbekenden, jong en oud van verschillende nationaliteiten. Gardensongs wordt zo opgezet dat er, om in groentermen te blijven, sprake is van een gedeeld vruchtgebruik en weldadige oogst. Het biedt, naast plezier, nieuwe ervaringen, ideeën en praktische creatieve vaardigheden voor alle deelnemers, die elders weer kunnen worden ingezet en doorwerken. En als ‘blijvende herinnering’ een luisterrijke cd met de unieke Gardensongs, inclusief een mooi fotoboekje met memorabele momenten.

Woensdag 2 mei start

Woensdag 2 mei start en we eindigen dit project in november 2018.
Locatie: volkstuinvereniging Zonder Werken Niets, van der Aartweg 25 Haarlem.

Nogmaals: Er zijn geen kosten aan verbonden, koffie / thee en lunch organiseert stichting ZaaiGoed.
Aanmelden kan per mail op [email protected] of per telefoon op 06 40644906.

Cookieinstellingen