Bloemendaal: Karaktervolle pleisterplaatsen aan de kust

Foto: Charles Duijff

Deze week krijgen alle inwoners van Bloemendaal een gidsje in de bus dat is gemaakt in opdracht van de gemeente Bloemendaal.

Inhoud gidsje

  • Het gidsje op A5-formaat bevat een uitklapbare kaart met 3 fietsroutes
  • De routes verbinden de kernen Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Bennebroek en Vogelenzang met elkaar
  • Er is een monumenten-/architectuurroute, een cultuur-/lifestyleroute en een natuurroute
  • Achterin het boekje zijn een groot aantal kortingsbonnen opgenomen van plaatselijke ondernemers en organisatiesBurgemeester Elbert Roest: “Zoals bekend ben ik sinds ik hier burgemeester ben, nadrukkelijk uit op verbinding. En wat de mensen hier bindt is karakter. Niet alleen het karaktervolle landschap waarvan deze routes zo mooi getuigen. Want in Bloemendaal vind je ook karaktervolle mensen: kunstenaars, ondernemers, grijze genieters, talentvolle jongeren.

In vijf eigenzinnige dorpskernen wonen mensen die iets van hun leven willen maken. Ze zijn geëngageerd en trots op hun Bloemendaal.
Mijn wens is dat we daar wat vaker bij stilstaan en op zoek gaan naar wat ons bindt. Vandaar dat deze uitgave me goed van pas komt. Ik roep dan ook iedereen graag op om er dit voorjaar en deze zomer op uit te gaan met dit gidsje als leidraad.

Zelf zal ik het nieuwe college, als dat er is, uitdagen om met samen mij een deel van deze routes te fietsen. Fietst u dan mee?”

Cookieinstellingen