Swim to Fight Cancer: tophockeyer Dennis worstelt met kanker en zamelt zwemmend geld in

Foto: Hockey.nl

Bron NH Nieuws: HAARLEM/OVERVEEN Dennis Warmerdam stopte onlangs op 23-jarige leeftijd noodgedwongen met tophockey, nadat er eind 2017 tumors in zijn onderarm waren aangetroffen. De topsportmentaliteit gebruikt de speler van Pinoké nu om te overleven met kanker. Hij doet mee aan Swim to Fight Cancer in Haarlem (16 september) om van het machteloze gevoel af te komen en om zo veel mogelijk geld bij elkaar te zwemmen voor onderzoek naar kanker.

In recreatieplas Het Wed in Overveen deed Dennis gisteravond mee aan een zwemclinic van Kras Sport uit Haarlem. Die werd speciaal georganiseerd voor de nu al ruim vierhonderd deelnemers aan het zwemevenement door de grachten van Haarlem. Voor het eerst zwom Dennis in het open water en dat beviel hem goed. (hieronder ’t Wed)

Dennis laat zijn onderarm zien, die zwaar gehavend is na een ingrijpende operatie. Tot driemaal toe hebben artsen op het punt gestaan zijn rechteronderarm te amputeren. “Ik heb ervoor gekozen niet te doen. Ik wil toch mijn arm behouden”, zegt Dennis.

Hij is vastberaden terug te keren op het hoogste niveau hockey. Dat is een hechte wereld voor hem: tijdens zijn afscheidswedstrijd klapten spelers en publiek bij alle hoofdklassewedstrijden een minuut lang in de dertiende minuut. Dertien is namelijk het rugnummer van Dennis bij Pinoké in Amsterdam.

Zwemtocht
Dennis roept alle mensen op hem te sponsoren voor zijn twee kilometerlange zwemtocht op 16 september door de grachten van Haarlem. “Iedereen heeft zo vaak tegen mij gezegd: ik zou willen dat we iets konden doen. Nu kunnen we iets doen.” Het ingezamelde geld wordt gebruikt onderzoek naar kanker.

Binnen een dag na inschrijving heeft Dennis al bijna 2.000 euro achter zijn naam staan. Hij hoopt op veel meer: hem steunen kan via deze link.

Dennis is blij dat hij nu zelf iets kan ondernemen in een tijd van onzekerheid en in spanning wachten, ook om te verwerken wat hem is overkomen. “Dat ik zelf iets kan doen tijdens mijn proces, dat doet me heel veel. Dat is echt heel bijzonder. Het is heel hard om opeens kanker te hebben. Je wilt er niet mee bezig zijn, maar opeens staat je leven stil en ben je maar met één ding bezig: dat is letterlijk overleven.”

article
14573
Swim to Fight Cancer: tophockeyer Dennis worstelt met kanker en zamelt zwemmend geld in
Bron NH Nieuws: HAARLEM/OVERVEEN Dennis Warmerdam stopte onlangs op 23-jarige leeftijd noodgedwongen met tophockey, nadat
https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/14573/swim-to-fight-cancer-tophockeyer-dennis-worstelt-kanker-en-zamelt-zwemmend-geld/
2018-07-12T14:23:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/07/12170433/D20172018-PH1-Dennis-van-Warmerdam-13-1200x600-1524224390.jpg
Algemeen, Sport en Gezondheid