Heel Haarlem en omstreken loopt hard!

Foto: Sport Support

Afgelopen zondag was het weer één groot zonnig hardloopfeest op en rond de Grote Markt in Haarlem. Voor de 34e keer viel hier het startschot van de Vitaminstore Halve van Haarlem, een wedstrijd over diverse afstanden met als hoofdnummer de 21,1 kilometer.

Het was meteen dat hoofdnummer dat dit jaar als eerste op het programma stond. Om 10.30 uur startten bijna 1700 hardlopers op een uitdagend en prachtig parcours, o.a. dwars door de Haarlemse binnenstad en de Zandvoortse duinen.

In totaal mocht de organisatie 4000 deelnemers verwelkomen. Meer dan 500 jonge deelnemers namen deel aan de 2 kinderlopen die steevast zorgen voor veel enthousiaste reacties bij het publiek. Ook de ‘Infopunt Zorg 5 km’ en de ‘SportSupport 10 km’ mochten zich verheugen op aandacht van heel veel familie en vrienden die langs het parcours hun geliefden de eerste en laatste meters aanmoedigden en ze vaak binnenhaalden met knuffels en bloemen.

300 vrijwilligers
Voor, tijdens en na de Vitaminstore Halve van Haarlem zijn elke editie meer dan 300 vrijwilligers in touw. Zij verzorgen de startnummers, bemannen de waterposten, staan langs het parcours als verkeersregelaar, zijn betrokken bij kledinginname, verzorgen de EHBO en nog veel meer. En trouw dat ze zijn… Zo staat op een waterpost in Overveen een groep vrijwilligers vanuit KAV Holland die al sinds 1986 deze waterpost bemannen! Naast deze goede verzorging werden de deelnemers langs het parcours ondersteund met muzikale beats van verschillende DJ’s en dweilorkesten.De locatie van de bedrijvenloop was dit jaar wel op een erg bijzondere plaats gehuisvest. Letterlijk en figuurlijk midden in het hart van Haarlem. Alle bedrijven werden welkom geheten in de Refter, een prachtige hofje dat onderdeel uitmaakt van het Stadshuis op de Grote Markt en daarmee dus direct gelegen is bij de start/finish locatie. Winnende teams van de verschillende bedrijvenloop afstanden werden hier verzorgd, passend gehuldigd en voorzien van prijzen verzorgd door partners Vitaminstore en 361°.

Snelle tijden
Op alle afstanden werden scherpe tijden neergezet. Christiaan Bosselaar ging bij de mannen als eerste over de finish in een halve marathon tijd van 1:09:49. De snelste vrouw op deze afstand was een Canadese, Heather Bray met een tijd van 1:22:05. Bij de 10 km was Jim Rothweiler (zijn 10e deelname!) het snelst (32:38) en bij de vrouwen Luca Reiniers (41:57). Op de 5 km heren werd een razendsnelle tijd neergezet door Daan de Groot, al na 15:16 passeerde hij de finish. Bij de vrouwen had Yasmin Hillebrink met 17:43 niet veel langer nodig.

Op zondag 28 oktober staat de Heemstede Loop op de agenda, eveneens georganiseer door SportSupport. Dat is het laatste hardloopevenement van het RSM Loopcircuit Powered by Run2Day Haarlem.

article
16015
Heel Haarlem en omstreken loopt hard!
Afgelopen zondag was het weer één groot zonnig hardloopfeest op en rond de Grote Markt
https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/16015/heel-haarlem-en-omstreken-loopt-hard/
2018-10-01T18:04:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/10/01232335/RJ8-9-SpS-HvH-80911-710x284.jpg
Algemeen, Evenementen, Regionaal nieuws, Sport en Gezondheid