Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk stijgt op de financiële ladder

Foto: Wim Meijer

Het gaat financieel goed met het Rode Kruis Ziekenhuis uit Beverwijk. Dat blijkt uit de jaarlijkse financiële stresstest van BDO. Het hospitaal steeg zes plekken op de ranglijst naar een 14e plaats.

(bron: NH Nieuws

Ook scoorde het ziekenhuis een tien als rapportcijfer, ten opzichte van een negen in 2016.

Financiële stresstest
De financiële stresstest onder ziekenhuizen wordt jaarlijks uitgegeven door onderzoeksbureau BDO. Alle cijfers en rapportcijfers hebben betrekking op het jaar 2017. Over het algemeen ligt de financiële gezondheid een tiende hoger dan de meting van 2016: het landelijke rapportcijfer is gestegen van een 7,1 naar een 7,2.

Problemen MC Slotervaart en IJsselmeerziekenhuizen
De financiële stresstest staat dit jaar extra in de belangstelling door de acute financiële problemen van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten.

In totaal zijn er 66 ziekenhuizen meegenomen in de stresstest. Van de Noord-Hollandse ziekenhuizen scoren Ziekenhuis Amstelland en MC Slotervaart het slechtst. Ietsje hoger op de ladder, maar ook in de gevarenzone op plaats 56, staat het Zaans Medisch Centrum.

Goed scorende Noord-Hollandse ziekenhuizen
Ziekenhuizen in Noord-Holland die goed scoren zijn dus het eerder genoemde Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis (14e plaats), het Spaarne Gasthuis in Haarlem (12e) en op de 10e plaats de Noordwest Ziekenhuisgroep (ontstaan uit fusie tussen het voormalige Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis, te vinden in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel)

Overigens is deze 10e plaats geen reden om de vlag uit te hangen, gezien de Noordwest Ziekenhuisgroep voorheen nog in de top-5 stond.

article
16461
Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk stijgt op de financiële ladder
Het gaat financieel goed met het Rode Kruis Ziekenhuis uit Beverwijk. Dat blijkt uit de
https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/16461/rode-kruis-ziekenhuis-beverwijk-stijgt-op-financiele-ladder/
2018-10-24T13:04:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/10/24183525/5I5A0996-RKZ-letters-715x408.jpg
Algemeen, Regionaal nieuws, Sport en Gezondheid