Recreatieschap Spaarnwoude werkt aan verbetering zwemwater

Foto: Recreatieschap Spaarnwoude

In verschillende waterpartijen in het deelgebied Buitenhuizen wordt binnenkort gestart met baggerwerkzaamheden. Hierdoor wordt de waterkwaliteit van de zwemlocaties bij De Watergeus en het Naaktrecreatieterrein verbeterd en zal er in de zomer minder kans zijn op blauwalg.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft bij het naaktrecreatieterrein al een nieuwe pomp geplaatst, waardoor de doorstroming van het water naar deze zwemplek wordt verbeterd.

De baggerwerkzaamheden vinden vooral plaats vanaf het water. Voor de aan- en afvoer van materieel zullen enkele rijroutes over land worden gebruikt. De bagger is van voldoende milieukwaliteit en zal worden uitgespreid over twee weilanden achter het kantoor van Recreatie Noord-Holland. Na indroging van de bagger worden de weilanden weer opnieuw ingezaaid, en weer als weiland in gebruik genomen.

De werkzaamheden starten in week 45 (week 5 t/m 11 november). Naar verwachting zullen de werkzaamheden in januari 2019 gereed zijn. Het project wordt mede gesubsidieerd door Provincie Noord-Holland.

article
16506
Recreatieschap Spaarnwoude werkt aan verbetering zwemwater
In verschillende waterpartijen in het deelgebied Buitenhuizen wordt binnenkort gestart met baggerwerkzaamheden. Hierdoor wordt de
https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/16506/recreatieschap-spaarnwoude-werkt-aan-verbetering-zwemwater/
2018-10-25T14:00:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/10/26102312/Duwboot-en-Waterking-baggerwerkzaamheden-715x408.jpg
Algemeen, Natuurgebied, Regionaal nieuws