‘t Mosterdzaadje brengt Winterreise en Folkmusic in klassiek jasje

Foto: Wim Meijer

Dit weekend in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord: op vrijdagavond 30 november pianist Patrick Hopper en bariton Joost van Tongeren met Schuberts Winterreise  en zondagmiddag 2 december naar Santpoort-Noord; zondagmiddag Folkband aeLiXihr met eigen composities en West-Europese traditionals.

Patrick Hopper en Joost van Tongeren
Op vrijdag 30 november om 20.00 uur wordt Schuberts Winterreise uitgevoerd door de pianist Patrick Hopper en de bariton Joost van Tongeren. Deze cyclus, een meesterwerk,  bevat de meest huiveringwekkende liederen, geschreven aan het eind van zijn heel korte leven.In 2006 maakten Patrick Hopper en Joost van Tongeren hun debuut in ‘t Mosterdzaadje. Eveneens met de Winterreise.  Voor uitvoerders en luisteraars een muziekwerk waar je steeds verder in groeit. De Duitse bariton Dietrich Fischer-Dieskau hem wel acht keer op! Het geeft aan dat het een werk is waarmee je nooit klaar bent.

Het verhaal is niet zo ingewikkeld: Door liefdesverdriet gaat een jongeman te voet op reis. Een tocht vol ontberingen, zelfmedelijden, kou en bevroren tranen. Zijn eenzaamheid en uiteindelijk de verzoening met zijn lot  kan begrepen worden als de levensweg van de mens. Stond ook op de Hart en Ziellijst in de top genoteerd.

Folkmusic in klassiek jasje
Folkband aeLiXihr is op zondag 2 december om 15.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. De musici, de blokfluitiste Wendy Wouters, de violist Jurgen Houwers en de gitarist Onno de Weerd vonden elkaar in de folkmusic met zijn mooie melodieën, bijzondere akkoorden en ritmes. Een stijl die ruimte geeft aan hun passie voor het componeren en improviseren. Het repertoire van deze folkband omvat inmiddels vele eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzeegebied in dynamische en kleurrijke arrangementen. Soms zo aanstekelijk dat je bijna niet op je stoel kunt blijven zitten.

  • Jurgen Houwers speelt viool in de meest uiteenlopende muziekstijlen, van klassiek tot rock. Hij schrijft liedjes, dirigeert koren, zingt in een barbershop-kwartet en geeft overdag muziekles op verschillende scholen.
  • Onno de Weerd is werkzaam als uitvoerend musicus en arrangeur, zowel solistisch als met zijn folk-ensemble aeLiXihr en diverse andere ensembles.
  • Wendy Wouters heeft haar eigen lespraktijk en geeft daarnaast regelmatig workshops blokfluitensemble.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 30 november als voor zondag 2 december geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

article
17147
‘t Mosterdzaadje brengt Winterreise en Folkmusic in klassiek jasje
Dit weekend in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord: op vrijdagavond 30 november pianist Patrick Hopper en
https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/17147/t-mosterdzaadje-brengt-winterreise-en-folkmusic-klassiek-jasje/
2018-11-29T11:29:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/11/29221712/5I5A5602-mosterdzaadje-715x408-915x518.jpg
Algemeen, Evenementen, Regionaal nieuws