Nieuwe serie tributebands in Patronaat tijdens Sunday Sessions

Foto: Charles Groeneveld

Terug in de tijd tijdens de Sunday Sessions in Patronaat Haarlem met de ABBA, Queen en Billy Joel tributebands. En daar blijft ’t niet bij!

Volgens Hans Goes, samen met Haarlemmer Alain Timmers producent van Sunday Sessions, geven veel goede cover- en tribute bands een eigen interpretatie aan de muziek van hun grote voorbeelden. “Maar wel met één doel: herinneringen aan de tijd dat je nog jong was. Het herbeleven van de muziek uit de tijd, de nummers van je idolen, brengt je weer even terug in de tijd.”

Een feest der herkenning
Een goede tribute band kruipt in de huid kruipen van de originele artiest en zorgt voor een feest der herkenning. “Waarom ze zo succesvol zijn? Ik denk dat het komt omdat de originele bands niet meer bestaan. In enkele gevallen is de artiest jaren niet meer in Nederland geweest en ook niet voornemens om hier heen te komen.  Daarom halen wij de tributebands die de nummers van de groten spelen naar Haarlem toe,” zegt Hans Goes.

Queen-tributeband
De komende maanden staan er drie grote bands op het programma. Het spits wordt afgebeten op zondagmiddag 26 mei met een volwaardige Queen-tributeband. Deze Crazy Little Things reist op dit moment het land door en doet grote festivals en concertzalen aan. “Sterker nog; ze zijn zelfs door het management van de originele bandleden van Queen gevraagd om te komen spelen op een Queen Convention in Engeland later dit jaar. Een eer dat wij ze hier in Haarlem hebben,” legt Alain Timmers uit.

ABBA Dance
Op zondagmiddag 22 september is het, voor de tweede keer, de beurt aan ABBA Dance. Ook ABBA Dance viert successen in de rest van het land. Deze Haarlemse tributeband brengt die de nostalgische muziek van het origineel perfect tot uitvoering. Goes: “Vorig jaar was ABBA Dance snel uitverkocht. We doen het daarom dit jaar nog een keer over om nog meer mensen te laten zingen en dansen op bijvoorbeeld ‘Dancing Queen’ en ‘Mama Mia’.”The Billy Joel Experience
De Sunday Sessions sluit het jaar af op 17 november met The Billy Joel Experience. En hoewel Billy (70) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij naar Nederland zal toekomen. Het werd dus hoog tijd voor een tributeband. Billy Joel behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis. Alain Timmers: “Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten van het pop-spectrum. Van de klassieke meezinger ‘The Pianoman’ tot de prachtige ballads zoals ‘Honesty’. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat.”