Bloemendaal: Slachtoffer woningbrand Brederodelaan, oud raadslid GroenLinks, aan verwondingen overleden

Foto: Nieuwsfoto Laurens Bosch en GroenLinks Bloemendaal

Mevrouw Tilly van der Burgt, oud raadslid van de gemeente Bloemendaal is vrijdagmiddag 16 augustus j.l. in het Brandwondencentrum te Beverwijk aan haar verwondingen overleden. Dit bevestigt haar oudste zoon aan de redactie van Nieuws.nl.

Wat er precies is gebeurd blijft ook voor de familie nog onduidelijk. Zij is vermoedelijk ingesloten door de brand in haar woning en liep daarbij zeer ernstige brandwonden op.

Tilly van der Burgt was voormalig raadslid van GroenLinks. Ik leerde haar kennen als een maatschappelijk betrokken vrouw, zeer begaan met alles wat speelde binnen- en buiten de gemeente Bloemendaal. Hoewel ze al enkele jaren was gestopt als raadslid, ontmoette ik haar nog dikwijls, ook in het raadhuis van Bloemendaal. Haar maatschappelijke interesse stopte beslist niet met het beëindigen van haar raadslidmaatschap.  We gaan haar zeker missen.

De familie laat weten dat Tilly a.s. Vrijdag wordt begraven. In het Haarlems Dagblad zal binnenkort een advertentie verschijnen met details omtrent haar uitvaart.

Namens de redactie van Nieuws.nl condoleer ik haar naaste familie en alle overige betrokkenen en wens hen veel sterkte bij de verwerking van dit vreselijke verlies.

Charles Duijff

Cookieinstellingen