Vanuit de trein zó de natuur in!

Foto: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert bijzondere wandelexcursie door Nationaal Park ZuidKennemerland op zaterdag 12 oktober vanaf Duin en Kruidberg, op loopafstand van Station Santpoort Noord.

Een treinstation in de buurt van een natuurgebied. Dàt maakt station Santpoort Noord een echte Buitenpoort. Binnen een half uur ben je vanaf Amsterdam Centraal in de duinen. Station Santpoort Noord ligt namelijk op een steenworp afstand van Nationaal Park ZuidKennemerland.

Ga op zaterdag 12 oktober mee op excursie met een gids van Natuurmonumenten. De excursie start vanaf het station en sluit aan op de trein die om 13:10 uur vanuit Amsterdam Centraal aankomt.
Beleef de natuur
Eenmaal in de duinen valt er genoeg te beleven. Het gebied is zeer afwisselend met oude loofbossen, naaldbomen, duinmeren en zandverstuivingen. Er lopen Schotse hooglanders, konikpaarden, shetlandpony’s, damherten en reeën. Uit de bomen komt gekwetter en gezang van vogels. En hoog in de lucht cirkelen buizerds op zoek naar een prooi.

De gids neemt je mee op een gevarieerde wandelroute van ongeveer 10 kilometer, die je in ongeveer twee uur langs cultuurhistorische punten in het duinlandschap voert, zoals landgoed Duin en Kruidberg en uitzichtpunt de lichtbakkeet. Vanaf dit punt kun je een groot deel van het duingebied en de omgeving overzien (IJmuiden, Driehuis, Santpoort, Haarlem, Zandvoort en de zee).

Kom je verwonderen
Trek je wandelschoenen aan, stap in de trein, laat de drukte en het lawaai van de stad achter je en kom je verwonderen over de schoonheid van de natuur dichtbij!

  • Locatie: Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ingang Duin en Kruidberg
  • Kosten: €8 / €5,00 (leden Natuurmonumenten)
  • Datum: zaterdag 12 oktober 13:20-16:00 uur
  • Aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/agenda.
'
article
23907
Vanuit de trein zó de natuur in!
Natuurmonumenten organiseert bijzondere wandelexcursie door Nationaal Park ZuidKennemerland op zaterdag 12 oktober vanaf Duin en
https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/23907/vanuit-de-trein-zo-de-natuur-in/
2019-09-27T20:30:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2019/09/30154742/Natuurmonumenten_NPZK_konikpaarden-1-915x518.jpg
Algemeen, Natuurgebied, Regionaal nieuws