Concert voor cello en piano zondagmiddag in ‘t Mosterdzaadje

Foto: Mosterdzaadje, aangeleverd

In  ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord treden op zondag 29 september om 15.00 uur op de pianiste Marte Gerritsma en de celliste Elisabeth Schijns met een prachtig romantisch programma waarin werken van Rachmaninov, Janáček en Schumann.

Van Sergey Rachmaninov wordt de cello sonate op. 19 in G mineur uitgevoerd. Een stuk met een enorme virtuoze pianopartij en doorspekt van Russische Romantiek.

Robert Schumann schreef zijn geliefde en onsterfelijke Fantasieschtücke op.73 (1849) in slechts twee dagen. Muziek oorspronkelijk voor klarinet en ook geschikt voor andere instrumenten.

Van Leos Janáček wordt Pohádka (1923) uitgevoerd. Pohádka betekent in het Tsjechisch ‘verhaal’. De muziek is gebaseerd op een sprookje dat na veel spanning en onmogelijke liefde toch goed afloopt.

Elisabeth en Marte leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het conservatorium te Utrecht. Sinds 2017 ontstond samen met violiste Sabine van Lier trio Panache. Maar als duo zijn Marte en Elisabeth ook steeds hechter gaan samenwerken.

Zaal open:
De zaal is zondagmiddag een half uur voor aanvang geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

0