Bloemendaal Kinheimweg: ‘Year of the Cat’ and the rat

Foto:

De bewoners van de Kinheimweg en het Kinheimplein en omgeving ontvingen een brief van de gemeente vandaag, waarin wordt aangekondigd dat de werkzaamheden voor vervanging van het riool en een nieuw drainage-systeem niet voor de kerst klaar kunnen zijn.

Aanvankelijk werd ingeschat dat men rond 20 december 2019 gereed zou kunnen zijn. Door een aantal onvoorziene factoren is deze datum niet haalbaar. In de eerste plaats hebben de werklieden te maken met slechte weersomstandigheden. Maar daarnaast werd men geconfronteerd met:

-Onbekende (oude) kabels en leidingen, die op plaatsen liggen waar ze niet werden verwacht;

-Er bestaat een onbekende palenfundering onder de bestaande riolering;

-Grondwaterproblematiek door een sterk in dikte variërende onderliggende veenlaag.Natuurlijk wil men de werkzaamheden zorgvuldig, veilig, met minimale overlast en maximale bereikbaarheid uitvoeren. De planning en fasering moet om bovengenoemde redenen worden bijgesteld. Hieronder treft u het aangepaste fasering-schema aan. In roze kleur staat aangegeven in welke perioden de aannemer zijn werkvak veilig stelt. Mochten er inwoners zijn die binnenkort bijvoorbeeld een verbouwing hebben gepland, dan worden zij geadviseerd dit z.s.m. te melden bij de aannemer en/of de gemeente, zodat daarmee zoveel mogelijk rekening kan worden gehouden. (mailadressen en telefoonnummer onderaan dit artikel) Tot dus ver hebben alle betrokken werklieden zich richting de bewoners bijzonder hulpvaardig opgesteld. (klik op het schema voor uitvergroting)

Aanpassing van de werkwijze

De aannemer wil een weg aanleggen waar voor langere tijd geen herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Er wordt daarom een wegfundering aangelegd. Daarmee is in het eerste deel van de Kinheimweg al een proef gedaan. De wegfundering die daar ligt moest worden verdicht. Omdat er angst was voor schade door trillingen werd meet- en alarmeringsapparatuur aan de gevels geplaatst. Deze succesvolle proef wordt doorgezet op de Kinheimweg en zo wordt een duurzame weg aangelegd. Dit betekent dat genoemde meet- en alarmeringsapparatuur ook in de rest van de straat wordt ingezet.

Heeft u vragen?

Dan kunt u bellen met het telefoonnummer 14-023 of mailen naar:

Sander Robbemond: [email protected]

Sebastiaan de Butter: [email protected]

Ratten

Enkele bewoners hebben op het openliggende gedeelte van de Kinheimweg, maar ook in hun achtertuin een rat zien lopen. Tot nu toe waren het gelukkig enkele dieren. Mocht dit veelvuldig gebeuren, is het raadzaam dat bij de gemeente te melden, want anti-conceptie daar doen ze niet aan…….

Kies dan voor de website Meldpunt ongedierte

Cookieinstellingen