Burgemeester Elbert Roest en wethouder Floor Bal openen seizoen Ruïne van Brederode

Foto: Ton van Steijn

Zondag 1 maart hebben burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal en wethouder Floor Bal van Velsen samen de vlag in de top van de toren gehesen als openingshandeling voor het nieuwe seizoen van de Ruïne van Brederode.

Tijdens de feestelijke opening konden de bezoekers kennismaken met levende historische personages waaronder Willem van Brederode die het kasteel liet bouwen, zijn opdrachtgever Graaf Floris V en Vrouwe Jolande de Lalaing, de laatste bewoonster.Ook weer ontwaakt uit hun winterslaap waren de vleermuizen. Vroeg in de middag kon men al mee op vleermuizenspeurtocht met niemand minder dan Aagje de Vertelster die precies vertelde waar de vleermuizen overwinteren en hoeveel vleermuizen en soorten er zitten in de eeuwenoude ruïne.

Voor muziekliefhebbers viel ook het nodige te genieten met het eerste zondagconcert van het seizoen: een poëtisch harpconcert ‘Verlangen naar Brederode’ met Verzen van de Vrouwe. Yolanthe Cornelisse liet zich inspireren door de Ruïne voor het componeren van haar harpmelodieën. Verteller Piet Parée schreef er de poëtische woorden bij.Fotoreportage Ton van Steijn
Bij de opening aanwezig was ook fotograaf Ton van Steijn. Hij maakte de foto’s bij deze reportage. Voor meer foto-reportages uit de regio kijk op de FACEBOOKPAGINA VAN TON VAN STEIJN.