Koningsdag 2020: Stroopwafels bakken voor het goede doel!

Precies twee jaar geleden waren Lalita de Goederen en Katinka van Lamsweerde op weg naar Haïti om de school te bezoeken waar Katinka ‘founding father’ van is.  Om te onderzoeken hoe we de leerlingen daar structureel kunnen ondersteunen.

Koningsdag 2020 zette Lalita en haar kids zich opnieuw in voor dat goede doel. In het zonnige Bloemendaal werden heerlijke stroopwafels gebakken! Stichting Bon Timoun

Stichting Bon Timoun zag dus in 2018 het levenslicht. Dankzij deze stichting krijgen nu meer dan 550 kansarme kinderen gratis onderwijs in de hoofdstad Port au Prince.

Corona

Door Corona is de situatie in Haïti schrijnender dan ooit. Het land heeft minder dan 60 beademingsapparaten (waarvan 20 het niet doen) op een populatie van 11 miljoen mensen. 60% leeft onder de armoede grens.

De keus voor een Haïtiaan momenteel is; je werk blijven doen met de kans op Corona en daaraan doodgaan ofwel binnen blijven (wat de regering adviseert), geen eten hebben en doodgaan van de honger.

( BBC: https://www.google.nl/…/ne…/amp/world-latin-america-52324225 )

Al maanden is het gevaarlijk in Haïti door politieke onrust. Voedsel is schaars en de scholen zijn dicht. 25 euro kost een voedselpakket met rijst, bonen, spaghetti, olie en een blikje geconcentreerde melk voor een familie van 6-personen. Stichting Bon Timoun heeft aan 55 families noodhulp kunnen geven. Dat is nog niet genoeg natuurlijk maar het is een begin. www.bontimoun.com

Hieronder nog wat leuke foto’s van dit geweldige initiatief!

Cookieinstellingen