Zomeractiviteit Geocache voor de jeugd in Vogelenzang/ Bennebroek 

Foto: Welzijn Bloemendaal, aangeleverd

Het kan zijn dat inwoners van Vogelenzang en Bennebroek binnenkort kinderen en jongeren geheimzinnig zien doen bij een aantal bosjes. Geen reden tot paniek, dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een cache.

Want op woensdag 8 juli organiseert Welzijn Bloemendaal een eigen geocache voor iedereen van 8 tot 16 jaar. Geocaching is een vorm van schat zoeken. Het gaat hierbij om doosjes waarin een logboek zit en een aantal voorwerpen. De verstopte ‘schatten’ liggen op 10 locaties in Vogelenzang en Bennebroek en het idee is dat deelnemers binnen 2 uur zoveel mogelijk locaties met behulp van gps op de eigen telefoon weten te vinden. Elke cache heeft zijn eigen coördinaten, maar dat wil niet zeggen dat je ze meteen vindt als je in de buurt bent. Dan is het speuren geblazen. Als je een cache gevonden hebt, voeg je je naam en de datum toe aan het logboek. Liggen er nog meer voorwerpen in het doosje, dan mag je er eentje meenemen als je het vervangt door iets van dezelfde waarde.

Tijdens het speuren kunnen deelnemers bij Coop Vogelenzang een verrassing ophalen op vertoon van hun deelnamebewijs.

Meedoen is gratis, maar neem je eigen telefoon met internet mee en voorwerpen die je kunt ruilen tegen een voorwerp in het doosje. Zo is er door te ruilen al een munt van Welzijn Bloemendaal gesignaleerd in Nieuw Zeeland.

Er kan gestart worden vanaf 2 locaties: jeugdhonk Vogelenzang (Henk Lensenlaan 2B, Vogelenzang) en jongerenruimte The Spot (Kerklaan 6, Bennebroek). Om achter elkaar aan lopen te voorkomen start iedereen met een verschillend start coördinaat. De activiteit duurt van 13:00 – 15:00 uur.

De geocache is door Welzijn Bloemendaal zelf uitgezet. Bij de start ontvang je de coördinaten om aan de slag te gaan. Je mag meedoen alleen of met meerderen. Zorg er wel voor dat je de schat zo onopvallend mogelijk probeert te vinden. Geocachers zorgen ervoor dat ze tijdens het speuren niet worden gezien door toevallige passanten. Graag vooraf aanmelden zodat we

Aanmelden bij [email protected] of via app 0610 605741.

Reacties