Betaald parkeren Landgoed Elswout Overveen: alleen met bankpasje

Foto: Charles Duijff

Landgoed Elswout in Overveen is zeer populair bij natuurliefhebbers en wandelaars. Het is er prachtig tijdens ieder seizoen, maar wanneer ik er zelf wandel heb ik altijd lentekriebels. Het gebied vraagt veel onderhoud en daarom geldt er sinds oktober 2020 betaald parkeren wanneer u met de auto komt.

Gelet op het feit dat ook veel senioren dit prachtige gebied koesteren en sommigen (nog) niet in bezit zijn van een bankpasje: U kunt voor de parkeerkosten alleen met een pasje betalen! Overigens wordt het de autobezoeker dankzij geavanceerde techniek extra makkelijk gemaakt.

Aankomst:

U rijdt tot voor de slagbomen en deze openen automatisch. Terwijl u naar binnen rijdt wordt het kenteken van uw voertuig geregistreerd, alsmede de tijd van uw aankomst. Binnen een kwartier kunt u de parkeerplaats weer gratis verlaten. Gaat u wandelen op het landgoed Elswout, dan weet het geautomatiseerde systeem precies hoe lang u weg bent geweest, zodra u wilt betalen. Dat kan dus uitsluitend met een bankpas.

De makkelijkste manier:

U rijdt met uw auto naar de slagboom bij het Elswout-theater, de uitgang. Opnieuw wordt uw kenteken gelezen en op het scherm van de betaalzuil bij de slagboom verschijnt het verschuldigde bedrag. U hoeft dan slechts uw pasje voor de paslezer op de zuil te houden en het bedrag wordt automatisch afgeschreven. Een heel vriendelijk bedrag overigens, slechts € 1,50 p/uur met een maximum van € 6,50. Hoe kunt u verder betalen? Lees verder onder onderstaande foto, waarop de uitrijslagboom en de betaalzuil.Zo kunt u ook betalen 

Bij het Elswout-theater staat ook een betaalzuil. Ook hier kunt u uitsluitend met een pasje betalen en daarvoor moet u dan eerst het kenteken van uw auto invoeren. Het systeem weet hoelang u bent weggeweest en ook hier krijgt u het te betalen bedrag te zien. Nadat u heeft betaald herkent het systeem die betaling zodra u met uw auto de uitrij-slagboom nadert en u kunt uitrijden.U kunt ook een jaarkaart aanschaffen. Ga voor alle informatie omtrent tarieven en de besteding van het parkeergeld naar de WEBSITE StaatsbosbeheerLees ook het recente artikel

Elswout Overveen in herfsttinten sprookjesachtig

Cookieinstellingen