Fittest voor de tweede maal in gemeente Bloemendaal

Foto: Renata Jansen

[BLOEMENDAAL] – Op zaterdag 30 januari 2021 organiseren studenten van Hogeschool Inholland Haarlem voor de tweede maal de Fittest Bloemendaal. Deze is bedoeld voor inwoners van de gemeente Bloemendaal van 65 jaar en ouder.  De Fittest vindt plaats bij GGZinGeest locatie Fit-Inn te Bennebroek en komt tot stand in samenwerking met Stichting SportSupport Kennemerland, Inholland Haarlem, Vitaal Haarlem, Welzijn Bloemendaal en Fit-Inn.

Saskia Reuhman is buurtsportcoach bij SportSupport en coördineert samen met collega Pascalle Twisk de vierdejaars studenten Sportkunde: ‘Het doel van de Fittest is om de sportparticipatie van 65-plussers in de gemeente Bloemendaal te vergroten en om in contact te komen met deze doelgroep. Vanuit het lokale sportakkoord zijn er afspraken gemaakt om deze leeftijdscategorie actief te helpen om in beweging te komen. En dat is nodig, want ze blijven achter op dat gebied, terwijl bewegen juist belangrijk is zowel voor de gezondheid als voor sociale contacten.’

Een passend beweegadvies voor 65-plussers

Deelnemers van de Fittest vullen bij binnenkomst een vragenlijst in, waarna zij een aantal eenvoudige testjes ondergaan: bloeddruk, lenigheid, kracht, mobiliteit en balans worden gemeten. En ook is er een fietstest. De studenten worden bij de testen ondersteund door de fysiotherapeuten van Vitaal Haarlem. Aan de hand van de testresultaten wordt vervolgens een passend beweegadvies gegeven, zorgvuldig door de fysiotherapeut op de deelnemer afgestemd.

Op de aangrenzende Beweegmarkt kan er dan kennis worden gemaakt met verschillende specifiek op de leeftijdscategorie gerichte sport- en beweegaanbieders, om te zien wat er in de gemeente Bloemendaal qua beweegaanbod al bestaat. Desgewenst kan er hier ook direct worden ingeschreven voor een proefles.

Doelgroep

Saskia: ‘Vorig jaar bleek dat veel van de deelnemers aan onze Fittest zelf al actief waren, daarom doen wij dit jaar ons best om juist de wat minder actieve ouderen te bereiken. De studenten gaan ter promotie met flyers een aantal wijken in en we vragen aandacht voor het evenement in de lokale buurtkrantjes en op social media. Inwoners van Aerdenhout ontvangen bovendien per post een uitnodiging vanuit de gemeente, maar uiteraard zijn alle inwoners van 65 jaar en ouder van de gemeente Bloemendaal van harte welkom.’

Veiligheidsmaatregelen

De Fittest en Beweegmarkt zijn geheel ingericht conform de geldende veiligheidsmaatregelen rondom COVID-19. Daarom zal dit keer een aantal van de verenigingen op de Beweegmarkt digitaal of in de vorm van flyers vertegenwoordigd zijn. Verder wordt het aantal aanwezigen zorgvuldig gereguleerd, staan er duidelijke looproutes aangegeven en wordt er overal rekening gehouden met de anderhalvemeterregel.

Dit maakt van tevoren aanmelden noodzakelijk. Dat kan via [email protected], of door te bellen op 19 januari tussen 12.00-15.00 uur naar 023 526 03 02. Ook kan het inschrijfformulier op de flyer worden gebruikt.

 

Cookieinstellingen