Fransiscusschool en Welzijn Bloemendaal organiseren expositie

Foto: Welzijn Bloemendaal, aangeleverd

In het Centraal Servicepunt Bennebroek (de oude Franciscusschool) aan de Kerklaan 6 is momenteel een expositie met schilderijen en tekeningen gemaakt door leerlingen van basisschool de Franciscus. De kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen van groep 1 tot en met groep 8.

Juf Marieke Hamminga van de Franciscus “Er wordt op school veel aandacht besteed aan creativiteit. Dit gebeurt vooral via het thematisch werken met de methode ‘VierKeerWijzer’ en op de vrijdagmiddag met het groepsdoorbrekend werken in ateliers.

Met ‘VierKeerWijzer’ krijgen de kinderen in vier stappen veel vrijheid om keuzes te maken die bij hun leerstijl passen. Als kinderen leren hun talenten te benutten en vanuit motivatie mogen kiezen, worden ze eigenaar over hun leerproces. We zien dat ze dan graag aan de slag willen en er echt zin in hebben. De kinderen vinden het heel bijzonder en spannend om mee te doen aan de expositie en hopen dat er veel mensen komen kijken”, aldus Juf Marieke.

Annemiek de Hullu van Welzijn Bloemendaal coördineert de exposities in het CSB en is blij dat de gangen weer opgefleurd zijn met kunstwerken. Zij nodigt u van harte uit om de expositie te komen bekijken. U bent tot 12 januari van harte welkom op werkdagen van 9-12 uur en tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Bennebroek.

Cookieinstellingen