Wel Zijn – markt in Haarlem winkelcentrum Schalkwijk

Foto: Charles Duijff

Wegens groot succes van de vorige edities werd op donderdag 16 maart 2017 tussen 11.00 uur en 16.00 uur al weer voor de 6e keer de Wel Zijn Markt georganiseerd in het overdekte winkelcentrum van Schalkwijk in Haarlem. Tijdens deze markt kregen de bezoekers informatie en advies over alle (onvermoede) mogelijkheden in het actuele aanbod op het gebied van wonen, welzijn en zorg.  De markt trekt al jaren veel bezoekers en is zeker niet alleen bedoeld voor senioren.  Er was weer veel te doen en te beleven, dus voor elk wat wils !

Toen ik vroeg in de morgen aan de zuidkant arriveerde toonde het winkelcentrum nog verlaten.  Dat zou snel veranderen toen ik me noordwaarts begaf. (Klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten)De Week van Zorg en Welzijn duurt nog t/m 18 maart 2017. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.  Neem een kijkje bij het verzorgingshuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt!  Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen GGZ, mondzorg, buurthuizen, huisartsen, kinderopvang, noem het maar op, alles is te zien!

De opening van de Wel Zijn Markt werd verricht door Tanja Ineke (Directeur samen Voor Betere Zorg) en Jur Botter (wethouder gemeente Haarlem). (Klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten) De organisatie van de Wel Zijn Markt ligt in handen van enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van Bureau VBZ.   Organisatieteam: Linda Frank, Natascha Mathijssen, Jenaï van Dijk, Marion Fisser en Joane HaskenSpeeddaten in de zorg  Aangezien dit jaar werd aangesloten bij de Landelijke Week van Zorg en Welzijn was er ook extra aandacht voor het werken en leren in de zorg.  Zorg- en onderwijsinstellingen stonden op het speciaal ingerichte Werken en Leren plein om u informatie te geven over vacatures en opleidingen. U kon dus ook Speeddaten voor een baan in de Zorg!Maar ook als u informatie wilde over hoe u langer, veilig en comfortabel zelfstandig thuis kunt blijven wonen, kon u terecht bij onze Wel Zijn Markt.  Expeditie Slimthuis en de Slimotheek gaven uitleg en informatie. Ook kon u kennisnemen over de mogelijkheden van mantelzorg voor nu of later.  Sporten met Olga CommandeurOp de Wel Zijn Markt waren ook tal van activiteiten. Zo kon men  samen sporten met Olga Commandeur,  meedoen aan een bingo onder leiding van wethouder Jur Botter of kennismaken met een echte zorg-robot.  Waar Olga verschijnt ontstaat ‘beweging in de markt….’Waaraan ook junior spontaan mee deed…. Wat nou kinderen bewegen te weinig ??  Ik heb er lol in !!!Maar men kon ook de kunst ervaren van het Living Museum,  een kijkje nemen in de bibliotheek of ervaren hoe leuk een spelletje koersbal is. Slechts een dag na de landelijke verziekingen van 15 maart 2017 zat de ‘stemming’ er nog prima in !!   Onderstaande dames hebben vast “zorg”vuldig hun stem uitgebracht…..Op het hoofdplein van de Markt stond een podium. Tussen 11 en 16 uur waren daar verschillende workshops, muziek en werd door de Grote Eenzaamheidsshow het ‘Jaar van de Ontmoeting’ onder de aandacht gebracht.  Hier een optreden van Te Loo & VedettesMeer vrolijke gezichten Ook collega’s van Haarlem 105 waren aanwezig Nog even terug naar de enthousiaste deelnemers aan de bewegingsoefeningen bij Olga Commandeur….

Wel Zijn Markt vroeger en nu   Net-Werk  Het bestuur van de Stichting Net-Werk Vrijwilligers hulp Zuid-Kennemerland heeft besloten om met haar activiteiten te stoppen per 1 september 2016. De reden is dat er onvoldoende structurele inkomsten waren om op professionele wijze door te gaan met haar drie kernactiviteiten, t.w. WZM, Historische Museum en het Platform vrijwilligershulp. Het bestuur wilde zorgdragen voor een goede overdracht. Men vond een goede aansluiting bij het Bureau VBZ. Daarnaast past de markt goed in de jaarlijkse Week van Zorg & Welzijn. Zij verlenen o.a. ondersteuning aan de zorginstellingen in deze regio. De welzijn organisaties geven een goede aanvulling. Inmiddels heeft op 15 juni 2016 de officiële overdracht plaatsgevonden.  Samen werken aan zorg en ondersteuning voor mensen en door mensen in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. Vrijwel alle zorginstellingen in deze regio zijn aangesloten bij de vereniging (VBZ). Bureau VBZ ondersteunt de vereniging. Voor verdere informatie klikt en kijkt u op Samen voor betere zorg

Klik en Kijk voor meer informatie op Welzijnsmarkt
Meer informatie over de Markt kunt u contact opnemen met Joane Hasken, [email protected] of 06-51756957

 

 

 

Reacties

article
3940
Wel Zijn - markt in Haarlem winkelcentrum Schalkwijk
Wegens groot succes van de vorige edities werd op donderdag 16 maart 2017 tussen 11.00 uur en
https://bloemendaal.nieuws.nl/algemeen/3940/wel-markt-haarlem-winkelcentrum-schalkwijk/
2017-03-17T07:15:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2017/03/16185741/winkelcentrum-6.jpg
55-plus, Algemeen, Cultuur, Evenementen