Grote drukte op stranden, geen parkeerplek meer vrij in Zandvoort, Castricum en Noordwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

De zonovergoten zaterdag heeft geleid tot grote drukte op de Nederandse stranden. En niet alleen op de stranden, maar ook op de toegangswegen en de parkeerterreinen in en rond de bekende badplaatsen zoals Scheveningen, Zandvoort, Castricum aan Zee en Noordwijk aan Zee, aldus de ANWB.

De gemeente Castricum meldde ’s middags dat het niet meer mogelijk was om met de auto naar het strand te komen. De enige mogelijkheden waren nog per fiets of met een gratis shuttlebus tussen station Castricum en het strand. Ook in Noordwijk werd gratis strandvervoer aangeboden.

In Zandvoort was het niet anders: files vanaf twee kanten naar de populaire badplaats, en ook hier, eenmaal aangekomen, parkeerterreinen waar geen plekje meer vrij was.

Voor zondag wordt opnieuw stralen strandweer verwacht, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Alleen in de middag kunnen er wat wolken voor de zon schuiven. Wil je dus naar het strand dan is vroeg op pad gaan het devies, zowel voor de zon als voor het ontopen van files en het vinden van een parkeerplek.

Cookieinstellingen