Egelopvang snuffelt bij Vogelhospitaal Haarlem

Foto: Pixabay

Bloemendaal valt ook onder het gebied waarbinnen het vogelhospitaal uit Haarlem opereert. Het vogelhospitaal gaat zich ook over egels ontfermen. Het hoeft elkaar niet te prikken of bijten als de Egelopvang bij het Vogelhospitaal in Haarlem-Noord intrekt.

De dierenliefhebbers willen het nuttige met het aangename verenigen bij samenwerking want dit betekent dat faciliteiten, kennis en vrijwilligers gedeeld kunnen worden.

Actuele egelopvang krijgt nieuwe bestemming

De Egelopvang is sinds 2011 aan de Van Oosten de Bruijnstraat 64 gevestigd. Jaarlijks ontfermt zij zich over zo’n 400 zieke of verzwakte patiëntjes. “Maar de gemeente wil binnen enkele jaren het huurcontract opzeggen zodat het terrein een nieuwe bestemming kan krijgen,” vertelt voorzitter Dickie van Riemsdijk.

Leidend bij de zoektocht is dat er uitvoering kan worden gegeven aan het zojuist opgestelde educatie- en communicatieprogramma. “We hebben de gemeentelijke alternatieven niet afgewacht en zijn zelf actief gaan zoeken. Het Vogelhospitaal kwam als beste kandidaat uit de bus omdat zij al over een ruime educatieruimte en andere faciliteiten beschikt. Bovendien krijgen we hier op een aparte accommodatie iets meer vierkante meters,” aldus Van Riemsdijk.

Fysieke scheiding van de gebouwen met een aparte entree is een vereiste wegens eigen strikte hygiëne protocollen en potentiële overdraagbaarheid van dierziektes.
Een werkgroep gaat deze week aan de slag om de meest optimale locatie op het terrein aan de Vergierdeweg vast te stellen.

Ook Nancy Bromet, voorzitter van het Vogelhospitaal is in haar nopjes met de potentiële samenwerking. “Zo wordt ons terrein beter en efficiënter gebruikt, kunnen we elkaars identiteit als wildopvang versterken en organisatiekracht benutten – denk aan kennisdeling, inzet van vrijwilligers en dergelijke.”

Beide partijen benadrukken dat ze waar mogelijk en wenselijk samen optrekken maar dat een fusie niet voornemens is. “We blijven als zelfstandige organisaties opereren.”
Mits de werkgroep geen beren op de weg treft, kan de verhuizing binnen twee jaar een voldongen feit zijn.

Ook voor egels is er krapte op de woningmarkt………

Cookieinstellingen