Drie sterren Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bloemendaal Dorp

Foto: Charles Duijff

Op 13 december 2017 onthult burgemeester Elbert Roest de 3de ster van het keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in de winkelstraat van Bloemendaal. Ondernemers, de winkeliersvereniging Bloemendaal dorp, de politie, brandweer en de gemeente Bloemendaal hebben in goede samenwerking de veiligheid van het winkelgebied verder verbeterd.

De partijen komen regelmatig bij elkaar en hebben een jaarlijkse schouw waarbij ze letten op ‘schoon, heel, veilig’. Er wordt dan bijvoorbeeld een kapot bankje vervangen en een brandkraan die onhandig op een parkeerplaats staat wordt verplaatst.

Partijen werken verder aan de toegankelijkheid van de winkelstraat en werken samen om iets te betekenen voor (demente) ouderen en eenzaamheid. Er wordt dan verbinding gezocht met bijvoorbeeld Welzijn Bloemendaal. Hiermee hopen zij ook de vierde ster te halen.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden. Een duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal.

Winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud van de buitenruimte aan te pakken. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, onderhoud, toezicht en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiliger en prettiger omgeving. De bedrijfsschade neemt af en het imago van het winkelcentrum verbetert of wordt gecontinueerd. Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij. Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever.

Cookieinstellingen