Piano Quatre-Mains in ‘t Mosterdzaadje

Foto: 't Mosterdzaadje

Dit weekend weer bijzondere voorstellingen in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord. Pneuma Piano Due brengt ‘vier-handige muziek’ van Debussy, Fauré en Rachmaninov.

 

Pneuma Piano Duo
De pianistes Ineke Hellingman en Justyna Jarzab vormen samen het Pneuma Duo. Op zondag 10 december om 15.00 uur treden zij voor de eerste keer op in ‘t Mosterdzaadje met op het programma  de vier-handige muziek van Debussy (‘Petite Suite’), Fauré (’Dolly’) en Rachmaninov (‘Six Morceaux’ op. 11).

De twee pianisten leerden elkaar kennen tijdens hun Masterstudie aan het Conservatorium van Rotterdam. Pneuma staat voor de ziel, die verbonden met de fysieke ademhaling het begin vormt van muzikale expressie. Zeker met vier handen aan het klavier is een verbondenheid noodzakelijk. Justyna Jarzab, Poolse van origine, soleerde met orkesten in Polen, Italië en Nederland. Behaalde de tweede prijs bij de Prix d’Harmonie in Rotterdam.

Ineke Hellingman concerteerde in vrijwel alle grote zalen van Nederland zoals het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Doelen.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 8 december als voor zondag 10 december geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl