Personeelsvereniging Veiligheidsregio Kennemerland organiseert grandioze dag voor gehandicapten (zie ook filmpje)

Op zaterdag 7 april 2018 vond weer een geweldige VRK 112-gehandicaptendag  plaats in Haarlem. Deze dag is een initiatief vanuit het personeel en de personeelsvereniging van de Veiligheidsregio Kennemerland. Het werd een bijzondere belevenis voor alle aanwezigen en het zonnetje leverde een positieve bijdrage.

Trouwens, meerdere zonnetjes op het terrein van de hulpdiensten aan de Zijlweg in Haarlem. Mensen met duidelijk een zonnetje in hun hart wanneer het gaat om hun gehandicapte medemens. Stralende gezichten in de ruimte, waar de bezoekers tussen 9.00 uur en 9.30 uur werden ontvangen met natuurlijk een heerlijke kop koffie. (klik op foto’s voor vergroting)Naast de koffie werd men ontvangen door een heus dweil-orkest. Ook handig om al die plassen op te dweilen die de brandweer gaande de dag zou veroorzaken…..(zie ook filmpje)Paralympier Jeffrey Stuut (Nederlands Paralympisch alpineskiër) en de directie van de Veiligheidsregio verrichtten de opening. (zie ook filmpje) Natuurlijk werd bij aanvang van de dag ook een groepsfoto gemaakt Van Brandweer naar Veiligheidsregio
In 2004 en 2008 werden de brandweer gehandicaptendagen georganiseerd. Inmiddels is het onderdeel brandweer overgegaan in de Veiligheidsregio en hebben de organiserende medewerkers ook nu de handen weer ineen kunnen slaan. Net als in 2012, 2014 en 2016 werden op 7 april 2018 de gasten ontvangen op de kazerne aan de Zijlweg in Haarlem. Hier kregen zij een T-shirt en een stempelkaart.

Activiteiten in het teken van hulp verlenen
Alle bezoekers moesten een goed beeld krijgen van de 112 hulpdiensten. Wat dacht u ervan om eens zelf de brandspuit te hanteren en een brandweermedewerker een zwembassin in te spuiten? Zo konden de gasten bij de politie in een ME-bus zitten, mochten ze bij de ambulance een geschminkte wond laten verzorgen, bij de reddingsbrigade konden ze in de boot zitten en bij de brandweer mochten ze een heus vuurtje blussen.  Nog even zwaaien en dan afvoeren die relschoppers….Onderstaande agente heeft een onderhoudend gesprek met een ‘Ajax’-fan  Daarnaast waren er demonstraties. Spectaculair was het optreden van de politiehond die een boef in de kladden greep (zie ook filmpje) Plotseling werden de aanwezigen opgeschrikt vanwege een politie-actie bij het inrekenen van een terrorist. De omgeving werd veilig gesteld…. Een ’toevallig’ aanwezige agent kon verslag doen van de actie….Hieronder nog wat gezellige foto’s en vergeet niet het filmpje te bekijken…. De motorpolitie kreeg uitbreiding Soms moest een brandweerman in bedwang worden gehouden…. Een van de vele attracties…. een ritje per motor met zijspan A horse is a horse of course of course……and no-one can talk to a horse of course (unless the horse is mr. Ed) Ondertussen op het dak van het ontvangstgebouw….. Demo van het interieur van een politieauto en…..met name de geluidsinstallatie was een succes De dag werd afgesloten met het uitreiken van medailles aan alle enthousiaste deelnemers. Zanger Eddy Walsh zorgde dat het evenement muzikaal werd afgesloten.

Sponsoren
Er zijn diverse bedrijven in de regio die onze bezoekers een leuke, leerzame en lekkere dag wilden bezorgen en net als ons de gehandicapten een dag lang extra in het zonnetje wilden zetten. Hulde aan al die betrokkenen !!

Cookieinstellingen