Bloemendaal: Rembrandtlezing bij Fleurâge Residences

Foto: Charles Duijff

Bloemendaal – Maar liefst twee bijzondere lezingen te bezoeken bij De Villa van Fleurâge Residences in Bloemendaal, deze maand. Zoals gewoonlijk vrij toegankelijk, omdat het uitgebreide activiteitenprogramma voor bewoners en dagcliënten ook een belangrijke regiofunctie vervult voor alle overige geïnteresseerden.

Rembrandt in de Jordaan

Op woensdag 18 april vertelt Jacques Hendrix, schrijver en Rembrandt-expert over de laatste tien jaar van Rembrandts leven en werk, een unieke blik in het zeventiende-eeuwse Amsterdam.Aan de hand van onlangs ontdekte archieven komen we heel dicht bij Rembrandt, alsof we hem horen praten. Hoe leefde hij in de Jordaan? Onder welke omstandigheden is hij gestorven? Was hij onbemind of beroemd? Is hij in armoede gestorven? Wie waren zijn vrienden?

Wisselend onderzoeksnieuws over kanker

Op zondag 22 april bent u welkom om 15.00 uur bij een lezing van ander kaliber. Prof. Dr. Piet Borst van het Nederlands Kankerinstituut gaat dan in op de actuele resultaten van verschillende onderzoeken, van geneesmiddelenresistentie tot immunotherapie.

Actief houdt gezond

Er is buiten de lezingen nog veel meer te doen, soms tegen een kleine bijdrage: van een bollentocht naar Lisse tot de vaste, (twee)wekelijkse activiteiten zoals zwemmen in verwarmd water, gezellige kunstzinnige workshops, huiskamerconcertjes en het populaire ‘slimme spelen en hersenkrakers’. Voor af en toe, maar ook als vaste dagbesteding.

Graag even reserveren

Wie even belt of mailt naar 023-525 22 08 of [email protected] is zeker van een plekje bij een of meer lezingen, of andere activiteiten. Wie graag voortaan vrijblijvend op de hoogte blijft is ook van harte welkom bij Fleurâge Residences, Kennemerweg 24-32 in Bloemendaal. www.fleurage-residences.nl.

 

Cookieinstellingen