Bloemendaal: Houdt het nooit een keer op?

Foto: Charles Duijff

Als redacteur/fotograaf van een nieuws-site moet je altijd objectief blijven. Als columnist kan je wel je eigen mening ventileren. Dan vandaag maar even columnist zijn. Ik woon in de gemeente Bloemendaal en wil de bestuurders en bewoners iets ter overdenking meegeven.

Ieder gemeentebestuur, de gemeenteraad als hoogste orgaan en het college als dagelijks bestuur, alle bestuurders in den lande hebben actueel de handen vol aan tal van zaken. Veiligheid en criminaliteit zijn een hot items. Burgemeester Wienen van Haarlem wordt ernstig bedreigd en heeft een leger aan bewaking nodig. Tegen Burgemeester Roest van Bloemendaal is aangifte gedaan.

Met name voor onze burgervader wil ik een lans breken in mijn betoog. Net als zijn voorgangers lijkt hij voor een onmogelijke taak te staan waar het gaat om bewaking van de vrede tussen bestuurders onderling en bewoners. Ik ga de namen van alle betrokkenen niet noemen. Dat heeft mijns inziens totaal geen zin. Ik wil ook niemand aanwijzen als schuldige voor welk conflict dan ook. Ook dat heeft geen enkele zin.

Mijn grootste zorg is dat de heer Roest die ik heb leren kennen als integer- en vriendelijk persoon het volgende slachtoffer wordt van de nu al jaren voortslepende onenigheid vanwege tegenstrijdige belangen. Ik zeg daarmee niet dat de heer Roest zelf niet in staat is zaken in goede banen te leiden. Ik schat hem in als een kundig bestuurder. Mijn punt is, ik gun hem betere omstandigheden. Dat gun ik u allen trouwens.

Dan maar ongevraagd advies. Baadt het niet dan schaadt het niet:

Schrap alle muizenissen uit het verleden, maak unaniem een frisse start. Ga uit van het goede van uw medemens. Dit advies geldt zowel voor bewoners als bestuurders. Sluit eens vrede met elkaar. Praat op een fatsoenlijke manier met elkaar. Bestuurders besteed uw tijd aan het besturen van de gemeente Bloemendaal. Dat hebben de bewoners verdiend, maar ook alle bij conflicten betrokken partijen hebben nu eindelijk wel eens hun rust verdiend. Besteed uw energie vanaf nu daaraan. De onderlinge strijd die nu wordt gevoerd kent alleen maar verliezers. Houd je als bestuurder aan hetgeen waarvoor je bent beëdigd. Dat is volgens mij niet onderlinge vetes uitvechten en elkaar het leven zuur maken.

Het bovenstaande niet bedoeld als religieus betoog. Gewoon mijn basisprincipe voor onderlinge samenwerking. Respect en liefde. Hoe moeilijk kan het zijn….ik heb er niet eens voor hoeven doorleren….

Charles Duijff

 

 

 

 

 

Reacties

article
17182
Bloemendaal: Houdt het nooit een keer op?
Als redacteur/fotograaf van een nieuws-site moet je altijd objectief blijven. Als columnist kan je wel
https://bloemendaal.nieuws.nl/gemeente/17182/bloemendaal-houdt-nooit-keer-op/
2018-11-30T11:08:56+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2018/06/04084042/Raadhuis.jpg
Algemeen, Column, Gemeente