Vogelenzang en Engelenzang tijdens zondagse voorbereiding Kerstmarkt 2018

’t Was nog een beetje brrrrrr en mistig toen ik richting Vogelenzang reed om iets te proeven van de Kerstmarkt-sfeer. De voorbereidingen aldaar waren in volle gang. Eerst een beker warme chocolademelk met slagroom, want een journalist laat zich nooit ‘aan ’t lijntje’ houden…

Tekst foto’s en filmpjes Charles Duijff (klik op de foto’s voor uitvergroting)Even waande ik me in de binnenstad van Londen, A Foggy Day in London Town. The Christmas Carol begon zich voor mijn ogen af te spelen. Mijn onmiddellijke ontmoeting met Ebenezer Scrooge (Han Dekker) bevestigde dat ik niet droomde. Ebenezer had natuurlijk meteen twee dames aan de haak geslagen die hem vrij hielden, want zelf hield hij natuurlijk zijn beurs gesloten….  Ik was er drie kwartier voor aanvang van de Kerstmarkt. Bewust, want dan kan je in alle rust wat plaatjes schieten. Best veel werk om de kraampjes in te richten. Maar…de titel verraadt het al….Vogelenzang, Engelenzang en warme chocolademelk. Dat verwarmt het hart van iedere fotograaf Op de markt ook enkele dames van ‘bedenkelijke zeden’ die bijdroegen aan dat gevoel van warmte. Voor mijn beurs ontoereikend, maar een glimlach kreeg ik gratis mee! De dames werden beschermd door een sjieke- en bijzonder zakelijke pooier, die zijn uiterste best deed mij naar binnen te lokken…..Kreeg het maar niet met hem aan de stok, want dan…..(zie ook filmpje)Toeval bestaat niet. Ik ontmoette een collega fotograaf, die dit keer iets uit zijn ‘hoge hoed toverde’ In stijl gekleed voor de Kerstmarkt en een glimlach…… ook van zijn partner met haar prachtige blonde krullen. Ebenezer Scrooge (op de achtergrond) houdt alles in de gaten….Voor benjamins die de markt niet konden overzien was er natuurlijk een oplossingZie ook het filmpje van Creatief Centrum Bennebroek (link website onderaan)

Een vertederend tafereel leverde het hondje op onderstaande foto. Het diertje wenst u allen een prachtig Kerstfeest. Ik hoopte op Jingle Bells op z’n ‘honds’ maar dat was een blaf te ver…..K k k k koud? Daar hebben we toch een lekker potkacheltje voor? Lady in Red….is dancing with me….cheek to cheek…..Laten we ‘Welzijn’ dit mag op een Kerstmarkt in Bloemendaal niet ontbreken…. Sommige bezoekers voelden alles op hun klompen aan Some Red Roses for a Blue lady? Nee hoor zij was allerminst blue…Nou ja de outfit dan….De redactie van www.bloemendaal.nieuws.nl wenst u oprecht het allerbeste voor 2019 en geweldige feestdagen….

Hier de link naar de website van CREATIEF CENTRUM BENNEBROEK

Cookieinstellingen