Bloemendalers: Werk (niet alleen) aan de winkel

Foto: Charles Duijff

Kom op dames en heren, oud of jong, er is werk aan de winkel!! Maar soms is de winkel er plotseling niet meer. Denk maar eens aan V & D of Perry Sport. Denk maar eens aan sommige banken die duizenden mensen ontslaan.

“Door de bank genomen” kan dat iedereen gebeuren. De werkgever waar je al jaren in trouwe dienst bent gaat failliet, of moet om financiële reden ingrijpend reorganiseren en een grote hoeveelheid personeelsleden ontslaan. Jij zoekt natuurlijk snel weer een andere baan. Wanneer je door het ontslag plotseling van een WW- of bijstandsuitkering moet leven heeft dat grote gevolgen voor jou persoonlijk, maar veelal lijden hele gezinnen onder het verlies van een baan. Ondanks (naar ik hoop tijdelijke) financiële zorgen is het heel belangrijk in elk geval actief te blijven in het arbeidsproces. Arbeidsproces? Welk arbeidsproces? Ik zit verdorie thuis. Ik kom door mijn leeftijd niet meer aan de bak. Ik solliciteer me suf…. Dat zijn bekende geluiden. Ik kan het niet mooier maken dan het is. Wat zeg ik nu? Ik kan het WEL mooier maken dan het is!! De financiële zorgen kan ik natuurlijk niet voor u oplossen, maar ik kan u wel heel zinvol advies geven:

LAAT GEEN GAT IN JE CV VALLEN Meld je voor vrijwilligerswerk!!

Curriculum Vitae (CV) is de Latijnse naam voor levensloop. Uw CV beschrijft uw persoonsgegevens, uw opleiding en werkervaring. Met name de aaneengesloten gegevens van opleiding en werkervaring geven bij sollicitaties een indruk omtrent uw persoonlijkheid. De inzet voor het welzijn van uzelf, maar zeker voor ook de samenleving kan alleen maar positief overkomen. U gaat niet bij de pakken neerzitten. U pakt aan. Dat is niet leeftijdgebonden zolang uw gezondheid deelname aan het maatschappelijk verkeer toelaat. Altijd grijpen de kans om bezig te blijven en u krijgt nog hulp ook!! Ik ga u vertellen wanneer, waar en hoe.

Datum en tijd: Donderdag 20 oktober 2016. Locatie: Wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20 te Haarlem. Vrije inloop tussen 15.00 tot 17.00 uur. Deelname gratis. Ik citeer nu de aankondiging van de Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.

Voor wie? Voor mensen die baanloos zijn of hun werk dreigen kwijt te raken. Vrijwilligerswerk is nuttig, het is leuk om te doen. U kunt uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten met het doen van vrijwilligerswerk. De reden dat iemand minder kans maakt op de arbeidsmarkt is vaak gebrek aan ervaring. Door vrijwilligerswerk te doen maakt u uw cv interessanter. Zo voorkomt u ook een gat in uw cv en daarnaast letten werkgevers bij het beoordelen van cv’s in hoge mate op nevenactiviteiten en opgedane werkervaring. Maar ook wanneer u van baan wilt veranderen is vrijwilligerswerk een goede manier om werkervaring op te doen in een andere sector. Heeft u eenmaal ervaring op die nieuwe plek, dan zal het solliciteren naar een betaalde baan in die functie makkelijker gaan. U kunt met vrijwilligerswerk nieuwe vaardigheden leren of verder ontwikkelen. U krijgt (andere) sociale contacten en vrijwilligerswerk is leerzaam. U kunt vaardigheden aanleren of oefenen. Vrijwilligerswerk maakt u bewuster van wat u kunt. U kunt onderzoeken wat u waard bent.
Wat komt op deze waardevolle bijeenkomst aan de orde:
• Wat is vrijwilligerswerk?
• Wat kost het en wat levert het op?
• Wat voor soort vrijwilligerswerk is er?
• Rechten en plichten van vrijwilligers.
• Motieven van organisaties om met vrijwilligers te werken.
• Vrijwilligerswerk op je cv.
Aanmelden: Via de Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o., tel. 023 – 5314862 of [email protected] of via VWC Haarlem of via VW academie
Projectcoördinator, Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Nieuwe Groenmarkt 51, 2011 TV Haarlem
T 023-5314862
M 06-81144230
[email protected]

 

Reacties

article
1750
Bloemendalers: Werk (niet alleen) aan de winkel
Kom op dames en heren, oud of jong, er is werk aan de winkel!! Maar
https://bloemendaal.nieuws.nl/gemeente/1750/bloemendalers-werk-alleen-aan-winkel/
2016-10-04T16:24:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2016/10/04162355/Charles-Haan.jpg
55-plus, Algemeen, Gemeente