2019 een nieuw begin van oude stijl Jazz in de ‘huiskamer van Bloemendaal’

Foto: Charles Duijff

Het jaar is nog maar net begonnen en ‘de huiskamer van Bloemendaal’ zat al weer bommetje vol zondag de 6e januari. Nee, niet met vuurwerkbommetjes, die laten we in de schuur tot het eind van het jaar. Ik heb het natuurlijk over de bezoekers van café Het Hemeltje.

Van oktober tot en met april is het muzikaal- en culinair genieten in de vertrouwde Bloemendaalse huiskamer, waar plaats is voor iedereen. Hemelse engelen bespelen er blaasinstrumenten, (bas)gitaar, slagwerk en alle overige instrumenten die nodig zijn om bezoekers te laten genieten van swingende muziek. Nu hebben Engelen van nature al twee vleugels merkte cabaretier Fons Jansen (R.I.P.) op, toen hij als engel een rondleiding gaf in de Hemel. ‘Een combinatie van kunst en vliegwerk’ Ruimte voor een vleugel is er wel, maar een kleiner key-board past beter.

Het Hemeltje in Bloemendaal ontving deze eerste Jazz-middag van 2019 wel een heel bijzonder Engeltje. Zangeres Conny van Bergen (geboren in Hilversum 1938) heeft een ruime muzikale staat van dienst. Zij was o.a. de zangeres van het geweldige Avro-orkest de Skymasters.   Zij trad over de hele wereld op als soliste bij de Dutch Swing College Band. Zondag zong zij haar nummer dat ooit in de top 10 heeft gestaan Salty Dog. Andere stukken uit het American Song Book die door Conny werden gezongen: Let there be love; Georgia, All right,OK, you win; My baby don’t care for me. Conny werd begeleid door Fetze’s Dixieland Jazzband. Voor meer info over deze bijzondere middagen ga naar Bloemendaal Jazz

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen