Quote hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck te gast bij Areopagus Bloemendaal

Zondag 26 mei 2019 was Quote hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en winnaar van ‘de Slimste Mens’ 2018, te gast tijdens de laatste Areopagus Bloemendaal van seizoen 18-19. In een goed bezette dorpskerk had dominee Ad van Nieuwpoort had een bevlogen gesprek met hem.

Sander Schimmelpenninck is een telg uit het adellijke geslacht Schimmelpenninck.Na zijn jeugd, die hij doorbracht in het Overijsselse Diepenheim, studeerde Sander rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en bovendien in Milaan.  Hij was lid van het Rotterdamsch Studenten Corps. Na zijn studie werkte Schimmelpenninck drie jaar als advocaat op de Amsterdamse Zuidas. Met zijn studievriend Jaap Reesema (bekend als zanger van Holland ’s got talent) begon hij een pizzarestaurant in Amsterdam. In 2013 werd hij redacteur bij Quote en enkele jaren later werd hij daar hoofdredacteur. Een bekende voorganger (tot 2007) was Jort Kelder. die ruim 13 jaar hoofdredacteur was. Samen met zijn vriend (predikant en ondernemer) Ruben van Zwieten schreef Sander Schimmelpenninck recent het boek ‘Elite gezocht’ Hij bracht uiteraard een aantal exemplaren mee naar de Dorpskerk van Bloemendaal, waarbij belangstellende een gesigneerd boek konden bemachtigen.

 

Het volledige gesprek tussen Ad van Nieuwpoort en Sander Schimmelpenninck is terug te beluisteren op de website van Radio Bloemendaal. U treft de link onderaan dit artikel. Over Areopagus 

Schrijver en predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort (1966) heeft sinds 2013 elke maand een openbaar gesprek met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, bestuurder of schrijver bijvoorbeeld. Areopagus vindt elke maand op een zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk plaats. Het publiek participeert en na afloop is er een meet&greet met de gastspreker. Het is toegankelijk voor iedereen en wordt live uitgezonden door Radio Bloemendaal.

De website-link voor terugluisteren gesprek:  Audio-opname gesprek

Reacties