Dorpshuys van Bloemendaal vierde zaterdag 29 juni haar 90-jarige bestaan

Foto: Charles Duijff

Op een zonovergoten zaterdag de 29 juni 2019 vierde het Dorpshuys van Bloemendaal haar 90-jarig bestaan. Het werd ‘als van ouds’ een hele gezellige middag in bijzijn van de Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest en zijn echtgenote.

tekst foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Rond de klok van 15:30 uur arriveerden de eerste gasten en even later ook burgemeester Roest. Voor deze gelegenheid in goed gezelschap van ‘particulier’ chauffeur Harm Swen, die zijn Old-timer die u ongetwijfeld herkent als een Ford beschikbaar stelde….Terwijl de Oranje-Leeuwinnen vochten voor een plaats in de halve finale (dat ging lukken met 2-0), namen de gasten plaats in de mooie zaal van ‘Als vanouds Het Dorpshuys’ van Bloemendaal. De voorzitter van Stichting Ons Dorpshuis Harm Swen ging terug in de geschiedenis en vertelde ondermeer over ‘Keetje’ Wickevoort Crommelin, die de grond voor de bouw van het Dorpshuys beschikbaar stelde en over architect Henk van Kempen die in 1929 het markante gebouw realiseerde.Pianist Jaap Stork bracht muziek ten gehore uit de tijd van de oprichting. Hieronder een filmpje met een introductie door Jaap Stork en een fragment van zijn optreden


Het Dorpshuys was een ‘Jeugdhuis’ voor de Christelijke Bloemendaalse jongeren. Naast ontmoetingsplek was er ook een badinrichting in gevestigd. Diverse aanwezigen haalden herinneringen op (filmpje)

De laatste veertig jaar is het Dorpshuis verpacht aan een exploitant van het Dorpshuis. De opbrengst wordt door het bestuur van de Stichting Ons Dorpshuis gebruikt om dit voor Bloemendaal unieke gebouw te behouden en om charitatieve doelen te steunen. Nog steeds richt het bestuur zich daarbij vooral op educatie van jongeren en de ondersteuning van kerkelijk jeugdwerk.

Na de bijeenkomst in de zaalruimte gingen de bezoekers naar buiten waar burgemeester Elbert Roest en Harm Swen een plaquette onthulden. Natuurlijk werd er vervolgens geproostEen accordeonist zorgde voor gezellige muzikale ondersteuning

Filmpje onthulling plaquette

Burgemeester roest en echtgenote met voormalig PVdA-wethouder Piet van der Ham

 

Cookieinstellingen