Bloemendaal: Kick-off bijeenkomst renovatie Kinheimweg en Kinheimplein

Foto: Charles Duijff

Vanaf 16 september 2019 worden in en rondom de Kinheimweg in Bloemendaal het rioolstelsel, het drainagestelsel en de verhardingen vernieuwd. Aannemer P. Hussaarts BV voert de werkzaamheden uit, in opdracht van de gemeente.

Tekst en foto’s Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Op maandag 9 september vond in de Burgerzaal van het gemeentehuis een Kick-off bijeenkomst plaats voor betrokken bewoners van de Kinheimweg, het Kinheimplein en aangrenzende wegen zoals de Kleverlaan en de Verbindingsweg. De bijeenkomst werd matig bezocht en het viel me op dat met name bewoners van de aangrenzende wegen zoals de Kleverlaan met vragen kwamen. Veel van die vragen gingen over de bewaking van het grondwaterpeil, i.v.m. mogelijk gevaar voor de fundering van woningen. Daarnaast werden vragen over aansluiting van de diverse huizen op het hoofdriool gesteld. Iedere woning (ook die aan de Kleverlaan waar een achteraansluiting op het riool aan de Kinheimweg bestaat) zal middels een vernieuwde afvoer op het nieuwe rioolsysteem worden aangesloten. Aan het drainage-stelsel dat nu alleen rechts van het bestaande riool loopt wordt ook links van de hoofdrioolbuis een drainage-buis toegevoegd. De bijeenkomst werd geopend door Sander Robbemond, medewerker van de gemeente Bloemendaal (team Weg & Water) Sander stelde de betrokken aannemer Hussaarts BV (IJmuiden) en uitvoerders van het project voor aan de bezoekers van de bijeenkomst. Deze personen zullen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aanspreekbaar zijn omtrent de voortgang van het project en waar mogelijk hulp bieden wanneer door de werkzaamheden ongemakken ontstaan. Daarna kwamen onder andere de volgende zaken aan bod:

Bereikbaarheid van uw woning en parkeergelegenheid

Tijdens de werkzaamheden is het betreffende deel van de straat (zie hierna fase 1 t/m 3) niet beschikbaar voor parkeren van de auto.  Men zal daarvoor dus in omliggende wegen een plaats moeten zoeken. De woningen blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk met behulp van platen die als tijdelijk trottoir langs de woningen worden gelegd.  De ruimte op het Kinheimplein wordt benut door de aannemer voor aanlevering en opslag van materiaal etc.

Inzameling van huisvuil

Het huisvuil wordt ingezameld conform de data en dagen vermeld op de huidige inzamelingskalender 2019. De rolbakken met huisvuil kunnen tijdens de ophaaldagen aan de Kleverlaan, de Verbindingsweg, of het Kinheimplein worden geplaatst. Dit geldt ook voor de groenbakken en de zakken met plastic afval.

Planning en werkwijze van de aannemer

Voor informatie omtrent het project kunt u terecht op Website gemeente Bloemendaal

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2019 klaar. Hieronder het eerste gedeelte van de Kinheimweg (Fase 1) dat zal worden aangepakt. Het roze- en ook het groen gearceerde deel zal dus vanaf 16 september volledig vrij moeten worden gehouden van auto’s. De pijlen geven de rijrichting aan van het verkeer….Nadat dit deel van de Kinheimweg is voltooid wordt het deel van de Kinheimweg naar de Verbindingsweg aangepakt (fase 2) Ook hier geldt vrijhouden van auto’s voor roze- en groen gearceerde delen. De pijlen geven de rijrichting aan van het verkeer…. Foto fase 2-gedeelte in avondschemeringTenslotte het Kinheimplein, fase 3 Opnieuw groen en roze vrijhouden van auto’s. De pijlen geven de rijrichting aan van het verkeer….Het Kinheimplein bij avondschemeringHeeft u verder nog vragen of opmerkingen over het project? Neem dan contact op met Sander Robbemond van team Weg & Water via het algemene telefoonnummer 14-023.

Ook de redactie van www.bloemendaal.nieuws.nl houdt u blijvend op de hoogte, geïllustreerd met foto’s van de werkzaamheden.

Cookieinstellingen