Museumnacht Kids Haarlem trekt 3000 bezoekers

Foto: Jorn Baars

De eerste editie van de Museumnacht Kids Haarlem heeft afgelopen weekend 3000 jonge bezoekers getrokken. Doel van de nacht is om kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud een culturele ontdekkingstocht te laten doen.

Jonge cultuursnuivers vonden zaterdagavond hun weg naar de 11 deelnemende musea om na sluitingstijd op culturele ontdekkingstocht te gaan. Tijdens deze uitverkochte editie lieten de bezoekers hun fantasie de vrije loop. Van zaklantaarnrondleiding tot de vieze, vuile verteltour, klimmen naar de wakerszolder en een professionele fotoshoot: niets was te gek.

Een geslaagde avond vol fantasie
Het startsignaal werd gegeven in de Grote of St.-Bavokerk met een interactieve voorstelling. De kids hielpen Liv en Brave al dansend en springend om Storm mee te krijgen naar de musea. Om 17.00 uur gingen de 11 deelnemers open en kon de avond echt beginnen. De kids werden uitgedaagd om hun fantasie te gebruiken, en dat is goed gelukt. De schilderzaal in het Frans Hals Museum werd omgedoopt tot discozaal waar de meest kleurrijke schilderijen werden gemaakt op discobeats. Museum Haarlem had voor de speurneuzen een spannende speurtocht klaarstaan en in het ABC Architectuurcentrum stond een tikkende tijdbom.

Veel vriendjes
Er werd gedanst, geknutseld, gelachen, ontdekt en er werden heel veel vriendjes gemaakt. Met de kids die nog lang niet naar bed wilden, hebben we de avond afgesloten op de afterparty in het Noord-Hollands Archief. Hier konden ze hun laatste restjes energie eruit dansen. Om 22.30 uur gingen de deuren dicht en de lichten uit. Het was de hoogste tijd om naar dromenland te gaan. De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie van Museumnacht Kids Haarlem!