Franse chansons, Tango’s en Viva Italia dit weekend in ‘t Mosterdzaadje

Foto:

De melancholie van het Rose-île Kwartet op vrijdagavond 13 december en zonnige sferen met pianiste Maria Prokofieva op zondagmiddag 15 december in het intieme concertzaaltje in Santpoort-Noord.

Franse chansons en meer
Op vrijdag 13 december om 20.00 uur wordt ‘t Mosterdzaadje ondergedompeld in de sfeer van het Franse Chanson en de Tango. Het Rose-Île Kwartet, finalist van het ‘Concours de la Chanson’ 2018 in Den Haag, bestaat uit de chansonnière Toetie Rijnaard, Gérard Baldeo – gitaar en basgitaar, Theo Worm – klarinet en gitaar en Nico Hoogland – accordeon. Zij brengen luisterliedjes zoals Franse chansons, Spaanstalige liedjes uit Zuid Amerika, Duits- en Jiddisch repertoire. En ook de tango, rumba en wals.

Zangeres Toetie Rijnaard bouwde een breed repertoire op. Haar warme stem past uitstekend bij de mooie klankkleur van de instrumenten. Dit wordt een avond vol van melancholie en romantiek. Gevoelige muziek om bij weg te dromen, maar soms ook om te willen gaan dansen. Kortom, muziek om van te genieten.

‘Viva Italia’ met  pianiste Maria Prokofieva
De pianiste Maria Prokofieva brengt met haar programma ‘Viva Italia’ zonnige sferen van de Italiaanse muziek in ‘t Mosterdzaadje. Zondag 15 december om 15.00 uur maakt zij een Mix and Match van Barok, Klassiek en laat-Romantiek. Uitgevoerd worden: Cimarosa, Scarlatti, Clementi, Puccini, Respighi, Rossini en Mascagni.

(foto: Mosterdzaadje – aangeleverd)

Scarlatti schreef vele sonates, stuk voor stuk klankjuweeltjes. Dat Cimarosa, beroemd door zijn opera’s, ook voor de piano componeerde is voor velen een verrassing. Maria gaat het laten horen.

De Pianosonate van Clementi is een briljant meesterwerk vol levenslust en geluk.

Respighi baseerde zijn composities op barok muziek.  De ‘Petite Polka Chinoise’ van Rossini zit vol humor en sarcasme. Tot slot toch nog opera in de transcriptie voor piano. De twee grootste hits van  Puccini en Mascagni staan op het programma.

Maria Prokofieva (Minsk- Wit-Rusland) behaalde haar diploma’s voor piano en begeleiding met onderscheiding. In 2006 begon ze haar postgraduaat opleiding in Brussel. In Amsterdam deed ze haar Master bij Naum Grubert.

Zaal open: Zowel voor vrijdag 13 december als voor zondag 15 december geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl