Nieuwbouw Hotel grens Haarlem en Bloemendaal

Foto: Charles Duijff

Ten zuiden van de IJsbaan aan de Westelijke Randweg en ter hoogte van de Kleverlaan wordt gewerkt aan een nieuw drie sterren hotelcomplex, het Crown Office Hotel.  De Raad bouw b.v. is eigenaar van het perceel grond, dat een oppervlakte heeft van 2400 m2.  Het heeft jaren geduurd voordat een start is gemaakt met dit project.

Dit hotel wordt naar verwachting eind 2017 opgeleverd.  Er zullen 117 kamers worden gerealiseerd en het gebouw wordt ook geschikt voor een fastfood restaurant.  Het complex wordt vier verdiepingen hoog plus een daketage.  Er zullen 30 parkeerplaatsen worden gerealiseerd.    Overigens bevindt zich op loopafstand het grote parkeerterrein bij de aangrenzende Sporthal.  Het NS-station van Bloemendaal ligt op een loopafstand van ca. een kwartier. Onderaan dit artikel treft u een internetlink naar een pdf bestand,  waarop o.a. tekeningen van het hotel.

 20 februari 2017 werden een aantal bomen op het terrein gekapt.

Verwacht wordt dat bezoekers aan Haarlem en Bloemendaal gebruik gaan maken van het hotel en bovendien sporters die bijvoorbeeld langere tijd trainen op de IJsbaan. Maar ook de Kennemer Sporthal ligt op loopafstand.  De Westelijke Randweg loopt naast het toekomstige Hotel.  Doorgaand verkeer heeft daardoor prima zicht op de toekomstige accommodatie.De spoorwegovergang Haarlem-Beverwijk-Uitgeest-Alkmaar grenst aan het bouwproject en direct daarna ligt de grens tussen Haarlem en BloemendaalDe redactie van www.Bloemendaal.nieuws.nl zal u regelmatig informeren over de voortgang Hier treft u een internetlink naar de bouwonderneming en het pdf.bestand waarop ondermeer wat foto’s van het nieuw te realiseren drie-sterrenhotel.

De Raad bouw b.v.

 

Cookieinstellingen