Haarlem vanaf het water, nét even anders

Foto: Charles Duijff

Haarlem blijft te allen tijde een fotogenieke stad. Zo kwam Molen de Adriaan aan het Spaarne al ontelbare malen op de foto, en dat gaat maar door, vanuit verschillende posities en onder allerlei omstandigheden. Bij daglicht, bij zonsondergang, zonsopkomst en in het donker.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Adriaan is vanwege die paparazzi nooit in zijn wiek geschoten, hij is best ijdel en de omgeving van deze bekende Haarlemse molen maakt het plaatje compleet. Bovendien ervaart hij die belangstelling als de Malle Molen Van Het Leven. Fotografeer je hem vanuit het noorden, dan kan je meteen de Grote Kerk, de Bakenesserkerk, de Waag en het Teyler Museum vastleggen. Vanuit de positie te water hieronder in elk geval de Grote Kerk. De zwerm vogels links boven zijn een toegift….De foto hierboven is vanuit een motorsloep genomen gehuurd bij ‘Club Spaarne Bootverhuur’. Vriendelijke- en behulpzame mensen trouwens. De locatie van waaruit Club Spaarne haar bootjes laat uitvaren ligt vlakbij molen de Adriaan en de Catharijnebrug. De sloep hieronder vooraan met het stuur is het type sloep waarvan ik 21 juli 2021 vier uur gebruik maakte. We waren met vijf personen aan boord en ik had een extra stuurman, zodat ik mijn handen vrij had voor foto’s en film. (Hieronder een filmpje)

a href=”https://cdn.nieuws.nl/media/sites/133/2021/07/22231210/Adriaan-en-Zuidam.jpg”>We voeren eerst naar Groenendaal in Heemstede, mooi om te doen trouwens, want de van Merlenvaart stroomt door een prachtig stukje natuur naar de Vrijheidsdreef. De vaart eindigt aan het eind van de Vrijheidsdreef, dus je moet dezelfde route weer terug, maar dat is meer dan de moeite waard. Alweer een molen die graag op de foto wil. Hieronder het pontje aan de Ringvaart bij de kruising met het Zuider BuitenspaarneHierna blijf ik wat de foto’s betreft in Haarlem en de directe omgeving daarvan. Het Bolwerk is ook een mooie plek om te varen…..Ook langs het gemeentehuis van Haarlem gevaren via de Leidsevaart richting de Kinderhuissingel Natuurlijk voeren we niet alleenHieronder de Kamper- en Gasthuisvest / singelOp de terugweg vanuit Groenendaal onder de Schouwbroekerbrug bij Schalkwijk door richting de Rustenburgerbrug en daarna via de Gasthuis en Kampersingel Haarlem weer in de binnenstad…De OerkapNieuwbouw met een verscheidenheid aan gevelsHieronder het gezellige terras aan de Nieuwe GrachtKloppersingel (Patremonium buurt)Wat is het heerlijk nu en dan zo’n tochtje over het water te maken! Aan te bevelen. Dank jullie wel Club Spaarne!

Cookieinstellingen