Burgemeester Elbert Roest opent kunsttentoonstelling ten bate van Oekraïne

Zaterdag 26 februari 2022 kwam tijdens de tentoonstelling Verstilde Schoonheid in Galerie Bloemendaal spontaan een inzamelingsactie op gang voor Oekraïne. Zaterdag 5 maart werd de tentoonstelling voortgezet.

50 tot 100% van de kunstverkoop-opbrengst gaat naar De Stichting Oekraïne heeft hulp nodig / Фонд Україна потребує допомоги.

Openingstijden vrijdag en zaterdag 13.00 -17.00 uur en op afspraak Floor de Bruyn Kops [email protected]  Voor meer informatie Floor de Bruyn Kops [email protected]/ 0655736257

Burgemeester Elbert Roest opende de voortzetting van de tentoonstelling en sprak daarbij de wens uit dat veel belangstellenden kunst willen aanschaffen en zo de oorlogsgedupeerden en vluchtelingen uit Oekraïne mede zullen ondersteunen. Voor gemeenten ligt er in de zeer nabije toekomst een belangrijke taak, om vluchtelingen uit Oekraïne (tijdelijk) opvang te bieden. (zie openingsfilmpje met toespraak burgemeester) De heer Roest schafte direct een kunstwerk aan en gaf aan dat de aankoopprijs namens de gemeente met wat extra’s zal worden aangevuld.

De Oekraïense pianist Oleksandr Vladimirov speelde tijdens de tentoonstelling. (zie ook kort filmpje hieronder)

Behalve de pianist trad ook zanger Christophe Chaplet op met zijn versie van ‘Nathalie’ bekend van Gilbert Bécaud.

De kunstenaars zijn Olga Tolstova (Rusland), Oleksandr Vladimirov (Oekraïne), Tilmann Mayer-Faje (Duitsland), Louis Blondiau (België),) en uit Nederland Victorine Loomans, Yvonne van den Elsen, Joke Hoogedoorn, Marion van Harreveld en Floor de Bruyn Kops.

Hieronder enkele foto’s van de 5e maart in willekeurige volgorde (klik op een afbeelding voor uitvergroting) ZIE OOK

Bloemendaal: Kunst voor Oekraïne  

 

Cookieinstellingen