Traditionele Pinksterviering in openluchttheater Caprera

Samen met vijf collega-kerken uit de omgeving vond 1e pinksterdag zondag 5 juni in het Bloemendaalse openluchttheater Caprera een Oecumenische Pinksterviering plaats.

Foto’s en film: Charles Duijff

Het thema dit jaar was ‘Zonder jou ben ik nergens’. De muziek werd verzorgd door Jaap Stork, trompettist Boni Rietveld en singer-songwriter Raoul Michel.

Een aantal predikanten hielden een monoloog, Niek Scholten (Adventskerk Aerdenhout), Jessa van der Vaart (Dorpskerk Bloemendaal), Joke Zuidema (Protestantse Gemeente Santpoort Velserbroek), Gert-Jan van der Wal (RK parochies Aerdenhout en Overveen). (Hieronder aan ’t woord Joke Zuidema. Daarachter v.l.n.r. Jessa van der Vaart, Niek Scholten, Victor Bruin Slot en Gert-Jan van der Wal)In het verhaal, dat dit jaar centraal stond in de pinksterviering was –het bijbelse personage Ruth – dat ging het over mensen die een lastige tijd doormaken. Er is sprake van verlies, vreemdelingschap, armoede. Het is vallen, opstaan en… weer doorgaan. Wat het verschil maakt zijn de mensen zelf: dat iemand je trouw blijft als je eenzaam bent. Of dat iemand je niet als vreemdeling ziet maar als mens.

Singer-songwriter Raoul Michel

De liedjes van singer-songwriter Raoul Michel sluiten hier naadloos bij aan. Zo schreef hij ‘Wij gaan door’ in coronatijd, om mensen die het moeilijk hadden een hart onder de riem te steken. En het liedje ‘Kom maar op met die regen’ gaat over samen sterk staan in stormachtige tijden. Na lange tijd als gitarist in bands en voor verschillende artiesten te hebben gespeeld, besloot Raoul zijn eigen pad te volgen en songs te schrijven. In februari 2019 releasde Raoul zijn debuut EP met een optreden in een uitverkocht Patronaat, Haarlem en nog geen 3 maanden later stond hij in Paradiso Amsterdam, tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland. In maart 2020 verzorgde Raoul het voorprogramma van Ruben Annink tijdens diens uitverkochte clubtour en halverwege dat jaar deed hij mee met het televisieprogramma ‘Hit The Road’ op SBS6, waar hij met zijn eigen nummer ‘Kom Maar Op Met Die Regen’ de 2e plek in de finale haalde en hoge ogen gooide bij Roel van Velzen, Eric van Tijn, Simon Keizer en John de Mol.Deze viering is een initiatief van gezamenlijke kerken in Kennemerland.
De deelnemende kerken dit jaar waren:

– De Protestantse Gemeente Bloemendaal en Overveen

– De Rooms Katholieke Parochie van Bloemendaal Overveen Aerdenhout Zandvoort (BOAZ)

– De Kapel in Bloemendaal

– De Protestantse Gemeente Santpoort-Velserbroek

– De Protestantse gemeente Aerdenhout

– De Protestantse Gemeente Bennebroek

Over Jaap Stork

Jaap Stork studeerde piano en orgel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is vaste organist van de Adventskerk in Aerdenhout. Met Diederik van Vleuten bracht hij in 2012 het programma ‘Een Requiem voor Boudewijn Buch’ ten gehore. Eveneens met Van Vleuten trad hij op in een programma rond de componisten Debussy en Ravel. Met Erik van Muiswinkel voerde hij op muzikale wijze actie tegen landelijke bezuinigingen op de cultuursector. De musicus is koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten voor de kerkmuziek in de regio Haarlem. (Hieronder Jaap Stork)Jaap werd bijgestaan door trompettist Boni Rietveld (orthopedisch chirurg en musicus) Hoewel de weergoden dreigden met regen, verliep de dienst gelukkig droog en konden de bezoekers genieten van een mooie dienst met inhoudelijk steunende monologen van de diverse predikanten en mooie muziek. De jeugd vermaakte zicht bij de vijver, die deze tijd van het jaar rijkelijk gevuld is met kikkervisjes (dikkopjes)

Cookieinstellingen