Zomerstop voorbij, reserveer 9 en 10 september voor Haarlems Cultuurfestival: een unieke muziektheaterproductie wordt voorbereid

Foto: Theatergroep Eglentier

Maandag 4 september 2017 8.00 uur….Ik zie ze weer in grote aantallen voorbij fietsen,  moeders en vaders met hun kinderen op weg naar de eerste schooldag van het nieuwe seizoen.  Sommigen voor het eerst naar het basisonderwijs,  anderen naar de middelbare school.

Wat mooi dat op de meeste scholen naast basisvaardigheden als taal en rekenen,  de kinderen in de meeste gevallen ook worden betrokken bij Theater, muziek, zang en dans.  De Uitmarkt in Amsterdam toonde al aan,  dat  jong en oud willen genieten van alles van onze cultuur ons biedt.  Ook in onze regio zijn vele enthousiaste kunstenaars betrokken bij tal van producties.  Hun inzet zorgt dat we de komende maanden kunnen genieten van vele genres entertainment.  Kom je uit Haarlem,  Bloemendaal,  Heemstede of woon je boven het Noordzeekanaal,  voor jou wordt door meer dan 50 personen gewerkt aan de grootse muziektheaterproductie ‘I Love Xmas – The Symphonic Edition’ in de Philharmonie,  het bekende theater in Haarlem.

Theatergroepen op promotie tijdens Cultuurfestival

Theatergroep Eglentier en het nieuwe Productiehuis De Verbinding bundelen op 9 en 10 september hun krachten en gaan samen op pad om hun nieuwe producties te promoten. Eglentier op de vertrouwde bakfiets en de cast van Productiehuis De Verbinding nodigt het publiek uit met ze op de foto te gaan. 

Theatergroep Eglentier speelt van 21 tot en met 23 december de grootse muziektheaterproductie ‘I Love Xmas – The Symphonic Edition’ in de Philharmonie. De theatergroep maakt de kerstshow samen met het 50-koppig Heemsteeds Philharmonisch Orkest en met Danshuis Haarlem. Theater, muziek, zang en dans in een vrolijk kerstjasje gegoten. De show zorgt er voor dat het publiek een heerlijke kerst tegemoet gaat. Na het zien van deze kerstshow kun je alle kerstdagen aan, is het credo van de club. Tijdens het Cultuurfestival promoot de spelersgroep de show met een rijdende kerststal door de stad, dansend en kerstliedjes zingend alsof het al Kerstmis is.

Productiehuis De Verbinding speelt op 27 januari, 1 en 2 juni de hilarische productie ‘Four Drags and a Funeral’ in de Haarlemse Toneelschuur. Na het succes van de vorige reeks voorstellingen gaat de groep op herhaling in Haarlem in de Toneelschuur. Daarna toert de theatergroep door het land met de nieuwe komedie van Jos Ahlers. De show handelt over een clubje dragqueens dat hun vijfde vriend de laatste eer wil bewijzen en daarvoor wat barricades over moeten. Op hoge hakken valt dat niet mee.

Met beide theatergroepen kan het publiek van het Haarlems Cultuurfestival op de foto. De rijdende kerststal zal ongetwijfeld een van de blikvangers van het Cultuurfestival worden. Maar ook de ‘dames’ van Four Drags and a Funeral zijn niet te versmaden. De acteurs, uitgedost als prachtige vrouwen, verleiden iedereen die voorbij komt tot een praatje en een foto. De twee groepen zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen rond de Grote Markt.

Cookieinstellingen