Bloemendaal plaatst jutbakken op het strand: “Doe mee, verlos de zee”

Foto: Gemeente Bloemendaal

Bron NH Nieuws: BLOEMENDAAL – De gemeente Bloemendaal heeft op verzoek van de stichting Juttersgeluk vijf jutbakken op het strand geplaatst. Met de tekst ‘Doe mee, verlos de zee’ worden strandbezoekers aangespoord om achtergelaten en aangespoeld afval in de bakken te gooien.

Het idee is overgewaaid van het Zeeuwse Goeree-Overflakkee, waar Mathhijs Lievaart een paar jaar geleden een berg strandafval verzamelde. Toen hij twee weken later terugkwam, was de berg afval tot zijn verbazing enorm gegroeid. Strandbezoekers hadden massaal gehoor gegeven aan zijn oproep om de zee te ‘verlossen’ van zwerfafval.

Lees ook: Jongeren ‘jagen’ op zwerfafval in gracht en langs kust

Wat voor de gemiddelde strandbezoeker waardeloos is, kan voor jutters juist erg bruikbaar zijn. De stichting Juttersgeluk en de Reddingsbrigade zullen de bakken daarom eens in de zoveel tijd legen. Van het verzamelde afval maakt de stichting ‘nieuwe, unieke producten’ om daarmee aandacht te vragen voor plastic soep in zeeën en oceanen wereldwijd.

Lees ook: Jutter vindt menselijke resten op het strand

‘Stukje schoner’
Wethouder Nico Heijink laat weten dat de gemeente erg enthousiast is over het initiatief, dat inmiddels in meer kustplaatsen is uitgerold. “Steeds meer mensen helpen het Bloemendaalse strand weer een stukje schoner te krijgen.” De bakken zijn geplaatst bij de strandafgang bij de Kop van de Zeeweg, bij afslag De Lakens, bij Parnassia, Kattendel en bij Duin & Kruidberg.

article
9290
Bloemendaal plaatst jutbakken op het strand: "Doe mee, verlos de zee"
Bron NH Nieuws: BLOEMENDAAL – De gemeente Bloemendaal heeft op verzoek van de stichting Juttersgeluk
https://bloemendaal.nieuws.nl/gemeente/9290/bloemendaal-plaatst-jutbakken-op-strand-mee-verlos-zee/
2017-11-13T14:56:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/47/2017/11/14131145/Foto-Gemeente-Bloemendaal.jpg
Algemeen, Gemeente, Natuurgebied, Nieuws