Bloemendaal: Bos en Duinschool deze week in het teken van Respect

Foto: Bos en Duinschool, aangeleverd

Deze week op de Bos en Duinschool stond in het teken van Respect. Tijdens de jaarlijkse Week van Respect besteden zij extra bewustwording door de leerlingen te inspireren en te activeren om zelf bij te dragen aan een respectvolle samenleving.

In het kader hiervan hebben de hoogste groepen deze week 2 gastlessen ontvangen. Eerst kwam de Bloemendaalse wethouder mevrouw de Roy van Zuidewijn een gastles geven over respect. Ze vertelde bijvoorbeeld dat het een heel goed idee kan zijn om eens een gesprek te starten met iemand die in je in eerste instantie minder aan kan spreken. Juist door je te verdiepen in een ander bouw je begrip en respect voor iemand op.

De week van Respect stond dit jaar in het thema van: ‘Wat is echt?’. Tegenwoordig worden we overspoeld met informatie. Zowel online als offline. Hoe vind je je weg in deze jungle van stemmen, bronnen en waarheden?  Met onze leerlingen gaven we antwoord op de vraag: wat is nou eigenlijk echt? Op de Bos en Duinschool wordt veel aandacht besteed aan vaardigheden die de kinderen in deze tijd nodig hebben. ‘We vinden het belangrijk dat kinderen opgroeien tot zelfbewuste burgers, zelfverzekerd en met een groot hart, deze week past dus heel goed bij ons.’

De week werd afgesloten met een bezoek van Pieter Schrijnen, een zeer betrokken gastspreker die bijzondere ervaring heeft als trainer voor Exodus Nederland, gericht op een tweede kans en begeleiding voor (ex-)gedetineerden. Pieter leert de kinderen over de ijsberg: ‘Wat je ziet is het topje, maar het verhaal van de mens zit onder in die ijsberg.’

De Week van Respect is een jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne die opgezet is als reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij. Om zo te voorkomen dat mensen steeds verder van elkaar verwijderd raken en spanningen toenemen. De campagne richt zich op de jongeren: de generatie van de toekomst. De Week van Respect is een initiatief van de Respect Foundation. Zij organiseren de Week van Respect sinds 2006.
Meer informatie over de Week van Respect is te vinden op www.weekvanrespect.nl.

Reacties

Cookieinstellingen