Vmbo’ers behalen modules opleiding Elektrotechniek

Foto: Nova College

Leerlingen van het Kennemer College hebben vorig studiejaar een aantal onderdelen van de opleiding Monteur elektrische installaties in Beverwijk gevolgd en gehaald. Deze doorstroomroute is een samenwerking tussen Nova College, Kennemer College en Installatiewerk Noord-Holland.

Voorsprong

De vmbo’ers volgden de modules tijdens hun examenjaar, een prestatie om trots op te zijn. Fikret Özdemir, docent elektrotechniek en coördinator van het programma: ‘Deze 7 jongens hebben nu al de theorie- en praktijklessen over de wet van Ohm, serieschakeling en parallelschakeling gedaan. Dit ging heel goed. 4 van hen zijn doorgestroomd en dus met een voorsprong aan de opleiding bij ons begonnen’. Fikret werkte samen met Instructeur Marijn van Geluk van Installatiewerk Noord Holland en Rob Huijpen, docent bij het Kennemer College.

Bekend terrein

Een doorstroomroute maakt de overstap van het vmbo naar het mbo kleiner. ‘De leerlingen kennen de docenten, de locatie en de manier van werken en leren al’, vertelt Fikret.  ‘En de docenten van Nova, Kennemer en Installatiewerk weten elkaar te vinden. Dat is echt een succesfactor.’

Praktisch

Erdogan Öztürk, opleidingsmanager Elektrotechniek en initiatiefnemer van het programma: ‘We hebben het programma praktisch opgezet en goed gecommuniceerd. De leerlingen volgen de theorielessen op het vmbo en maken de toetsen op het Nova College. De praktijklessen voeren ze uit bij Installatiewerk Noord-Holland. Het werkt en daar zijn we trots op.’

Nova College en de scholen van de vo-onderwijskoepels Dunamare, IRIS, SVOK en Fioretti ontwikkelen nog meer doorstroomroutes, ook voor andere domeinen.

Reacties